04.03.2024

Bayern bude v Lize mistrů proti Laziu dohánět manko

FC Bayern Mnichov

Redakce O2 TV Sport

Fotbalová Liga mistrů v úterý pozná první postupující do čtvrtfinále. Bayern Mnichov bude doma proti Laziu odvracet překvapivé vyřazení, před třemi týdny v Římě prohrál 0:1. Předzápasové studio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 20.15 hodin na Premier Sport 2m, přímo z Allianz Areny se přihlásí Libor Bouček.

Úterý 5. března 2024: Bayern Mnichov – Lazio Řím

Bayern za posledních 13 sezon chyběl mezi nejlepší osmičkou pouze v ročníku 2018/19, do odvety s Laziem ale nejde v ideálním rozpoložení. Němečtí šampioni z pěti posledních soutěžních utkání vyhráli jediný a v lize zaostávají za vedoucím Leverkusenem už o deset bodů. Naposledy ztratili remízou 2:2 ve Freiburgu.

„První poločas to bylo od nás úplné harakiri. Nedokážu si to vysvětlit, stav 0:1 byl ještě milosrdný,“ řekl kouč Thomas Tuchel na pozápasové tiskové konferenci.

„Dlouhodobě se nám nedaří ustálit výkonnost. To je ale také důvod, proč bychom mohli v Lize mistrů zase hrát lépe. Budeme to potřebovat,“ dodal německý kouč, jenž po sezoně v Bayernu skončí.

V poslední době se nedaří ani Laziu, které minulý týden prohrálo oba ligové duely a v domácí soutěži je až deváté. Nejprve nestačilo na Fiorentinu (1:2) a v pátek ani doma na AC Milán (0:1). „Biancocelesti“ prošli do čtvrtfinále zatím pouze v sezoně 1999/2000. S Bayernem vypadli v osmifinále LM i před třemi lety, tentokrát ale mají před odvetou lepší výchozí pozici.

„Bayern má silný tým, velkou kvalitu má i na lavičce náhradníků. Doma jsme zápas zvládli, odveta v Německu ale bude nesmírně těžká,“ upozornil trenér Maurizio Sarri.

Jeho svěřenci před třemi týdny zvítězili díky proměněné penaltě kapitána Cira Immobileho. Bavorský velkoklub navíc dohrával bez vyloučeného obránce Dayota Upamecana, který kvůli trestu v odvetě nenastoupí.

Fanoušci se mohou těšit na výtříbený předzápasový program. „S expertem Jakubem Podaným rozebereme úvodní duel Lazia s Bayernem, rozebereme také, kdo toho kolik naběhal při tomto duelu,“ poznamenal Petr Svěcený.

Libor Bouček přivítá v Allianz Areně Davida Jarolíma, Tomáše Koubka a Thomase Linkeho, kteří přidají své postřehy před velkým zápasem.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME