20.04.2024

Teplice se rozešly smírně s Českými Budějovicemi

FK Teplice

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Teplic ve 29. kole FORTUNA:LIGY pouze remizovali doma s Českými Budějovicemi 2:2 a ztratili reálnou šanci na postup do nadstavbové skupiny o titul.

Severočeši prohrávali od 25. minuty po vlastním gólu Lukáše Marečka, ještě do poločasu ale zařídili obrat reprezentanti do 21 let Daniel Fila se Štěpánem Chaloupkem. V 67. minutě srovnal z penalty Jan Suchan.

Tepličtí, kteří už před zápasem měli jistotu, že se po pěti letech vyhnou skupině o záchranu, zůstali v neúplné tabulce na 10. místě. Na šesté Slovácko ztrácejí kolo před koncem základní části tři body a mají horší vzájemnou bilanci. Naději na skupinu o titul by jim dala pouze velmi nepravděpodobná bodová shoda více týmů.

Vzájemný duel Teplic s Dynamem v nejvyšší soutěži skončil remízou po 14 utkáních. Českobudějovičtí v lize potřetí za sebou neprohráli a udrželi náskok jednoho bodu před poslední Karvinou, která remizovala s Bohemians 1905.

Teplický kouč Zdenko Frťala nebyl vůbec spokojený se vstupem svých hráčů do zápasu, na což reagoval i brzkým střídáním a potvrdil to v rozhovoru s Radkem Šilhanem: „Prvních dvacet minut jsme byli hrozní, chtělo to něco s tím udělat. Pak měli kluci snahu, byly tam střely a šance, ale myslím, že remíza je nakonec zasloužená.“

České Budějovice uhrály v Teplicích bod po remíze 2:2. Není to vzhledem k povedenému začátku málo? „Prvních třicet minut jsme je do ničeho nepustili a přehrávali jsme je, vstřelili jsme zaslouženě první gól. Bohužel se opakují individuální chyby, které srážejí náš výkon. Kluci ale ukázali týmový charakter. Do druhé půle jsme si řekli, že to otočíme nebo uhrajeme bod, že to prostě zvládneme. A podařilo se nám to,“ oddechl si Jiří Lerch, kouč Dynama.

České Budějovice vezou z Teplic bod, remízu jim proměněnou penaltou zajistil Jan Suchan: „Poté, co jsem začal na jaře střílet góly, jsem se k tomu jít na penaltu nějak nanominoval sám. V prvních třiceti minutách jsme měli vést 3:0 a měli jsme mít zápas v rukou. Bohužel se stalo, co se stalo. Řekli jsme si, že to musíme zvládnout, nakonec zaplaťpánbůh za bod. Bereme ho, ale měly být tři.“

FK Teplice – SK Dynamo České Budějovice 2:2 (2:1).
Branky:
33. Fila, 40. Chaloupek – 25. vlastní Mareček, 67. Suchan z pen. Rozhodčí: Petřík – Matoušek, Novák – Kocourek. Žluté karty: Bílek, Mareček, Mićević, Jukl – Čermák, Šigut, Hellebrand. Diváci: 3107.
FK Teplice: Ludha – Mareček, Chaloupek, Mićević (70. Knapík) – Radosta (30. Švanda), Bílek (30. Jukl), Kričfaluši, Labík – Trubač – Fila (78. Gning), Jásir (70. Čerepkai). Trenér: Frťala.
SK Dynamo České Budějovice: Šípoš – Sladký, Poulolo, Králik, Madleňák – Suchan, Čermák (84. Nikl), Hellebrand – Šigut (88. Brandner), Tranziska, Alli (90.+3 Zíka). Trenér: Lerch.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME