29.01.2023

Baník sahal po výhře ve Zlíně, ten nakonec urval bod

FC Baník Ostrava / Petr Kotala

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Zlína při soutěžní premiéře trenéra Pavla Vrby remizovali v 17. kole FORTUNA:LIGY doma s Ostravou 1:1. Hosty poslal do vedení ve 41. minutě Jiří Klíma, po změně stran vyrovnal Libor Kozák.

Zlínští tak v nejvyšší soutěži přerušili sérii čtyř porážek, přesto zůstávají předposlední v tabulce. Vrba, který až do poloviny října vedl Baník, nezačal angažmá u „Ševců“ vítězstvím. Ostravští, kteří se mohli opřít o převahu svých fanoušků v hledišti, v této ligové sezoně venku ještě nevyhráli a jsou desátí. Baník v lize neprohrál se Zlínem poosmé za sebou, na hřišti soupeře počtvrté v řadě remizoval.

„První poločas byl vyrovnaný, o to víc mrzí, že jsme dostali gól z ničeho, je to škoda. Na konci druhého ale Baník měl dvě šance, kdy mohl zápas rozhodnout. Tam nás podržel brankář,“ shrnul zkušený kouč Zlína Pavel Vrba v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

„Je to nějaký výchozí bod, ta cesta je ještě dlouhá. Víme, co nás čeká, bude to boj. Máme ještě velký prostor pro zlepšení,“ prohlásil zkušený útočník Zlína Libor Kozák. Jak popsal svou šťastnou trefu?

„V závěru jsme si vypracovali hodně šancí, mohli jsme rozhodnout, ale bohužel jsme nedali gól. Navíc jsme inkasovali z jediné situace soupeře. Škoda, že jsme nevyhráli, to mrzí,“ hlesl Pavel Hapal.

FC Trinity Zlín – Baník Ostrava 1:1 (0:1).
Branky:
57. Kozák – 41. J. Klíma. Rozhodčí: Szikszay – Caletka, Volf – T. Klíma. Žluté karty: Cedidla, Fillo, Fantiš, Bartošák – Kuzmanović, Fleišman. Diváci: 4237.
FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák – Didiba, Hlinka – Fillo (64. Janetzký), Fantiš (82. Vukadinović), Čanturišvili – Kozák (81. Balaj). Trenér: Vrba.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman – Kaloč, Mišković (90.+3 Šín) – Cadu (85. Jaroň), Kuzmanović (74. Buchta), Plavšič (90.+3 Šehić) – J. Klíma (74. Tijani). Trenér: Hapal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME