08.10.2022

Barboru Krejčíkovou čeká semifinále AGEL Open!

AGEL Open

Redakce O2 TV Sport

Barbora Krejčíková postoupila do semifinále turnaje AGEL Open v Ostravě. Američanku Alycii Parks, která překvapivě vyřadila Karolínu Plíškovou či světovou sedmičku Řekyni Marii Sakkari, porazila 7:6, 6:3. Vítězka předchozího turnaje WTA v Tallinnu Krejčíková se utká o druhé finále za sebou s Jelenou Rybakinou z Kazachstánu, která zdolala Petru Kvitovou 7:6, 6:4.

„Byl to těžký zápas, jelikož jsem ji moc neznala. Nikdo z nás. Měla jsem štěstí, že jsem se na oba její zápasy dívala a věděla, co mám plus minus čekat. Bylo to o maličkostech. Jsem ráda, že se mi to povedlo a postoupila jsem dál,“ řekla Barbora Krejčíková na tiskové konferenci. Po zisku titulu minulý týden v Tallinnu vyhrála osmý zápas za sebou.

S úřadující wimbledonskou vítězkou Rybakinovou se Krejčíková zatím na okruhu WTA utkala pouze jednou. Loni v Melbourne ji šestadvacetiletá Češka porazila ve třech setech.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která se během turnaje potýkala s nachlazením, narazila na letošní šampionku londýnského grandslamu Rybakinovou poprvé. Soupeřce ani jednou nevzala podání a po více než dvou hodinách hry prohrála. V Ostravě se jí nepodařilo zopakovat loňskou semifinálovou účast.

„Nebylo mi úplně hej, ale nebyla jsem na tom úplně nejhůř. Po dvou těžkých zápasech mi samozřejmě chyběly síly, ale na druhou stranu jsem se tam snažila nechat vše. To se i stalo. Byl to hrozně těžký zápas. Jelena výborně podávala, dala spoustu es a nedarovala mi nic zadarmo. Obecně to byl velmi kvalitní duel. Ona ale hrála líp a zasloužila si vyhrát,“ uvedla Kvitová.

Sedmadvacetiletá Tereza Martincová skončila ve čtvrtfinále ostravského turnaje podruhé za sebou. V utkání s Alexandrovovou přišla pětkrát o servis a prohrála čtvrtý z šesti vzájemných zápasů. Během utkání si musela nechat ošetřit dlouhodobě bolavé koleno.

„Postup byl daleko. Od začátku jsem cítila, že to budu mít těžké hlavně sama se sebou. Kvůli noze jsem měla velký problém se servisem. Vůbec jsem nebyla schopná se odrážet. Ve druhém setu jsem se snažila něco vymyslet. Šla jsem víc na riziko. Alespoň tehdy jsem našla trochu jiný styl servisu. Musím ale říct, že soupeřka hrála výborně a vyvinula obrovský tlak. A jakmile člověk není v pozicích stoprocentní, je to těžké,“ poznamenala Martincová.

Pátek 7. října 2022

O2 TV Sport

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME