29.06.2022

Český golfový úspěch proudí do Německa

Tipsport Czech Ladies Open / Zdeněk Sluka

Redakce O2 TV Sport

Fenomenální období, které prožívají české golfistky, se odráží také v šestinásobném obsazení nadcházejícího turnaje Ladies European Tour v Německu, odkud všechna čtyři kola odvysílá od 30. června do 3. července v přímých přenosech na O2 TV Sport.

Po senzačním vítězství amatérky Jany Melichové a druhém místě Kláry Spilkové na Tipsport Czech Ladies Open startují obě hráčky rovněž na Amundi German Masters. Turnaj Ladies European Tour se uskuteční jihozápadně od Berlína na hřišti Golf & Country Club Seddiner See.

Čtyřiadvacetiletá Melichová den po výhře v Royal Beroun Golf Clubu přestoupila k profesionálkám, zatímco o tři roky starší Spilková pokračuje v úspěšném evropském návratu z amerických turnajů. Spolu s oběma českými šampionkami Ladies European Tour se německého turnaje s prize money 300 000 eur účastní čtyři další krajanky.

Jsou to Kristýna Napoleaová, která letos skončila dvakrát v TOP 10, včetně druhého místa na Aramco Saudi Ladies International, i Tereza Melecká, jejíž 16. místo v Berouně bylo už třetím výsledkem v Top 20 při premiérové sezoně na Ladies European Tour. Navíc dvě české hráčky obdržely sponzorskou pozvánku: Sára Kousková, pro niž je to druhý profesionální start na tour po obsazení 13. místa na Tipsport Czech Ladies Open, a také Tereza Koželuhová, která v prvním kole v Berouně zahrála 70 ran, než ji nevydařený druhý den odsunul z cutu.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Amundi German Masters (@amundigermanmasters)

V pořadí sedmnáctý turnaj sezony Ladies European Tour 2022 se vrací do Německa po šesti letech. Ve startovním poli 126 hráček je mj. osm letošních turnajových vítězek – včetně Jany Melichové – a mezi nimi i ta nejúspěšnější, trojnásobná šampionka sezony Linn Grant ze Švédska.

Všechna čtyři kola Amundi German Masters vysílá O2 TV Sport živě, denně vždy od 12.30 do 15.30 hodin.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME