18.04.2023

Chelsea chce smazat dvoubrankové manko s Realem

Real Madrid CF

Redakce O2 TV Sport

Fotbalová Liga mistrů pozná v úterý první dva semifinalisty. Tápající Chelsea přivítá v souboji posledních vítězů soutěže obhájce trofeje Real Madrid a v odvetě čtvrtfinále se pokusí smazat manko 0:2 z úvodního duelu. Předzápasové studio s moderátory Liborem Boučkem a Petrem Svěceným začíná ve 20.15 hodin. Jejich hosty budou Tomáš Ujfaluši a Jaroslav Köstl.

Úterý 18. dubna 2023: Chelsea FC – Real Madrid CF

První vzájemný duel se Chelsea nepovedl, po vyloučení obránce Bena Chilwella dohrávala v deseti a Realu podlehla 0:2. „Blues“ následně o víkendu nestačili v anglické lize na Brighton a prohráli i třetí zápas pod staronovým trenérem Frankem Lampardem, který bude u mužstva jako dočasný kouč do konce sezony. Londýňanům patří v anglické lize až 11. místo.

Chelsea vyhrála jen dva z posledních osmi domácích zápasů se španělskými soupeři. „Ještě to bude boj. Určitě musíme předvést o úroveň lepší výkon, musíme vybrousit některé detaily v naší hře. Pokud to uděláme, s kvalitou, kterou máme v týmu, to můžeme zvládnout. Několik takových památných večerů už jsem na Stamford Bridge zažil,“ uvedl Lampard, který s Chelsea v roce 2012 ovládl Ligu mistrů jako hráč.

Real naopak o víkendu zvítězil v Cádizu 2:0, vyhrál čtvrtý z posledních pěti soutěžních duelů a na druhém místě španělské ligy ztrácí 11 bodů na Barcelonu. Madrid má blízko k jedenáctému postupu do semifinále Ligy mistrů za posledních 13 sezon. Madridští s anglickými týmy v soutěžích UEFA pětkrát za sebou zvítězili a vyhráli s nimi poslední dva venkovní duely. Po úvodním domácím triumfu 2:0 ztratil „Bílý balet“ je dva ze sedmi pohárových dvojzápasů.

Madrid s anglickými týmy v soutěžích UEFA pětkrát za sebou zvítězil a vyhrál s nimi poslední dva venkovní duely. „Jsme spokojeni s výsledkem a výkonem v prvním utkání, ale ještě není hotovo. Budeme muset tvrdě bojovat dalších 90 minut. Chelsea jistě udělá vše pro to, aby to ještě zvrátila,“ varoval trenér Carlo Ancelotti, který v letech 2009 až 2011 vedl Londýňany a získal s nimi anglický titul.

Moderátorská dvojice Petr Svěcený – Libor Bouček přivítá ve studiu Tomáše Ujfalušiho a Jaroslava Köstla. „Na den přesně před čtyřmi lety Slavie prohrála těsně na stadionu Chelsea 3:4, určitě si tento zápas připomeneme. Probereme návrat Franka Lamparda do týmu ‚Blues‘ a hru Federica Valverdeho,“ poznamenal Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Libor Bouček a Petr Svěcený. Hosté: Tomáš Ujfaluši a Jaroslav Köstl. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME