14.03.2023

Citizens budou doma útočit na postup proti Lipsku

RB Lipsko

Redakce O2 TV Sport

Na zajímavý osmifinálový souboj Ligy mistrů se mohou těšit fotbaloví fanoušci. První zápas RB Lipsko – Manchescher City skončil nerozhodně. Předzápasové studio před odvetou v Anglii s moderátory Liborem Boučkem a Petrem Svěceným začíná ve 20.15 hodin. Jejich hosty budou Marek Matějovský a František Straka.

Úterý 14. března 2023: Manchester City – RB Lipsko

Manchester City v úvodním utkání v Lipsku neudržel vedení, i tak si ale odvezl do odvety příznivý výsledek 1:1. Úřadující anglický šampion, kterému patří v Premier League druhá pozice za Arsenalem, bude spoléhat na úchvatnou domácí bilanci. Fotbalisté City na svém stadionu prohráli jediný z posledních 29 soutěžních zápasů a v evropských pohárech tam jsou neporaženi od září 2018 už 23 duelů.

Citizens prohráli jediný ze 14 domácích zápasů s německými soupeři a ve skupině na svém stadionu porazili Dortmund 2:1. Venku Manchester remizoval s Borussií 0:0 a v této sezoně Ligy mistrů ještě neprohrál. City postoupili ze všech sedmi pohárových dvojzápasů, v nichž na úvod venku remizovali.

„Věřím, že do zápasu půjdeme v dobrém rozpoložení. Oproti prvnímu utkání se ještě můžeme hodně zlepšit. Musíme upravit nějaké věci a najít způsob, jak postoupit. Musíme se prosadit svojí hrou a vyhrát,“ uvedl trenér City Pep Guardiola.

City prohráli jediný ze 14 domácích zápasů s německými soupeři v soutěžích UEFA, nyní usilují o šestý postup do čtvrtfinále Ligy mistrů po sobě. „Je sice hezké, že jsme na začátku sezóny patřili k největším favoritům na vítězství, ovšem vždy se rozhoduje pouze na hřišti a o tom my něco víme. Každý tým v této fázi je velmi dobrý a Lipsko rozhodně není výjimkou, což potvrdilo v úvodním střetnutí. Za každou cenu se mu pokusíme vnutit naší hru, scénář s čekáním na chyby by nás mohl vyjít velmi draho,“ dodal.

Lipsko hraje vyřazovací fázi Ligy mistrů potřetí z posledních čtyř sezon, přes osmifinále prošlo jen v ročníku 2019/2020. Po úvodní domácí remíze ale postoupilo dál z obou dosavadních pohárových utkání. Aktuálně třetí celek bundesligy zvítězil v jediném z posledních pěti zápasů s anglickými soupeři.

„Je potřeba, abychom se drželi své hry a co nejvíce se snažili kontrolovat míč. Nesmíme se nechat moc zatlačit. Postup leží vysoko, ale pokusíme se hrát co nejlépe a uvidíme,“ podotkl trenér Lipska Marco Rose.

Hosté by se v Bundeslize rádi zapojili do boje o titul a v tuto chvíli mají reálnou šanci ho získat. Teď jim patří třetí místo s pětačtyřiceti body, za vedoucím Bayernem zaostávají o sedm bodů a za druhým Dortmundem o bodů pět. Právě s BVB neuspěli před deseti dny a ze Signal Iduna Parku odjeli s porážkou 1:2, nicméně ve víkendové generálce si věděli rady s Mönchengladbachem a porazili ho hladce 3:0.

„Všichni dobře víme, proti čemu stojíme. Jestli chceme postoupit, tak potřebujeme velkou dávku sebevědomí i odvahy. Každý vidí, co všechno dokáže Erling Haaland. Doma jsme ho bránili celkem dobře a v tomto trendu musíme pokračovat, nicméně Manchester City samozřejmě není jen o něm,“ uzavřel.

Moderátorská dvojice Petr Svěcený – Libor Bouček přivítá ve studiu Marka Matějovského a Františka Straku. „Podíváme se na vyrovnanost německé nejvyšší soutěže, sestřihem si připomeneme první vzájemné klání,“ poznamenal Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Libor Bouček a Petr Svěcený. Hosté: Marek Matějovský a František Straka. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME