26.04.2022

City versus Real. Nenechte si ujít semifinálový hit na stanici Premier Sport 2

Manchester City

Redakce O2 TV Sport

Semifinálová fáze fotbalové Ligy mistrů odstartuje dnešním šlágrem mezi loňským finalistou Manchesterem City a Realem Madrid, který je s 13 triumfy nejúspěšnějším celkem elitní soutěže.

Studio Ligy mistrů startuje ve 20.15 hodin s moderátory Petrem Svěceným a Liborem Boučkem, jejichž hosty budou František Straka a Tomáš Ujfaluši, na Premier Sport 2.

Úterý 26. dubna 2022: Manchester City – Real Madrid

City se v Lize mistrů dosud potkali s Realem šestkrát. Soupeři mají zcela vyrovnanou bilanci dvou vítězství, dvou remíz, dvou porážek a skóre 7:7. Manchesterské mužstvo ve třech domácích duelech s Bílým baletem neprohrálo.

Úřadující angličtí šampioni ve čtvrtfinále vyřadili jiný madridský tým Atlético. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly po domácím vítězství 1:0 ve vyhrocené odvetě ve španělské metropoli udrželi bezbrankovou remízu.

„Čeká nás třetí semifinále v historii, což je pro náš klub úžasný úspěch. Pokud ale budeme hrát jako ve druhém poločase odvety s Atléticem, nemáme proti Realu šanci. Je potřeba navázat na výkon z úvodního čtvrtfinále,“ prohlásil Josep Guardiola, trenér Manchesteru City.

Real si ve čtvrtfinále poradil s obhájcem trofeje Chelsea, kterého v Londýně porazil 3:1, a následně doma vydřel postupovou porážku 2:3 po prodloužení. Hosté budou i v Manchesteru spoléhat na Karima Benzemu. Francouzský kanonýr zaznamenal hattrick proti Chelsea i v osmifinále s Paris St. Germain a s 12 góly ztrácí jediný zásah na nejlepšího střelce Ligy mistrů Roberta Lewandowského z Bayernu Mnichov.

„Máme tradici i kvalitu a bojujeme až do konce. Nyní nás čeká velká výzva proti City. Je dobře, že už se venkovní góly v pohárech nepočítají za dva, protože jsou tyto zápasy ještě vyváženější a zábavnější,“ uvedl kouč španělského týmu Carlo Ancelotti.

Guardiolovo mužstvo doma v pohárech neprohrálo 19 utkání za sebou. Madrid venku vyhrál posledních šest soutěžních zápasů a třikrát po sobě dal na hřištích soupeřů tři góly. City budou v úterý postrádat krajního obránce Joaa Cancela, jenž pyká za tři žluté karty. Realu kvůli svalovému zranění možná nepomůže klíčový záložník Casemiro.

Zápas v Manchesteru bude jako hlavní rozhodčí řídit Rumun István Kovács.

„Přiblížíme si osobnost trenéra Davide Ancelottiho. S experty Františkem Strakou a Liborem Boučkem se pobavíme, zda Jack Grealish je novým Beckhamem, probereme jeho i statistiky,“ přiblížil program předzápasového studia jeden z moderátorů Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Petr Svěcený a Libor Bouček. Hosté: František Straka a Tomáš Ujfaluši. Komentátoři: Tomáš Radotínský a Václav Pilný.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME