26.04.2023

Druhé ne! Mountfield vyhrál i doma a těší se do Třince

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Hradce Králové porazili v pátém zápase finále play off extraligy Třinec 3:0 a podruhé odvrátili možný konec sezony a mistrovskou korunovaci Ocelářů.

Góly se pod výhru Východočechů podepsali Patrik Miškář, Radek Pilař a Marek Zachar, čisté konto udržel Matěj Machovský, jenž si připsal 30 zákroků.

Série na čtyři výhry pokračuje za stavu 3:2 pro Třinec v pátek na ledě Slezanů, kteří usilují o čtvrtý titul za sebou.

„Jsme šťastní, byl to těžký zápas a zvládli jsme ho. První gól byl hrozně důležitý, od prvního střídání jsme vedli, změnilo to vývoj utkání. Podržel nás i Machy, byl to úplně jiný zápas než ty předešlé,“ pochvaloval si Tomáš Martinec v rozhovoru s Janem Hrabalem.

Za výhrou nasměroval Mountfield už v prvním střídání Patrik Miškář. „Začali jsme skvěle, ale pak jsme z toho trochu vypadli a byl to hurá hokej. To se nesmí stávat, víme, čeho jsou schopní. Jsme ale rádi, že jsme to zvládli,“ řekl.

„Utekl nám začátek, pak jsme to tlačili před sebou. Odehráli jsme vyrovnaný zápas, měli jsme i dost šancí, ale bohužel jsme si nepomohli ani přesilovkami. Před šestým zápasem se podíváme na sestavu, připravíme se a něco tam namícháme,“ uvedl Zdeněk Moták, kouč Ocelářů, v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

„Hradec Králové hrál dobře, my vůbec. Zaslouženě jsme prohráli. Nějak jsme začali, pak se to tak jako táhlo… Prostě jsme to nebyli my, umíme zahrát mnohem líp. Musíme se vrátit k tomu hokeji, co umíme,“ velí Martin Růžička.

Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).
Branky a nahrávky:
1. Miškář (Werek, R. Pavlík), 37. Pilař (Okuliar, McCormack), 58. Zachar (Okuliar). Rozhodčí: A. Jeřábek, Pražák – Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 2:3.
Mountfield HK: Machovský – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandić – Werek, Miškář, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Okuliar, Kevin Klíma, Zachar – Pilař, Lev, Eberle. Trenér: T. Martinec.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera – M. Růžička, Marcinko, Chmielewski – Kurovský, Miloš Roman, Dravecký – Daňo, D. Voženílek, Nestrašil – Hrňa, P. Vrána, L. Hudáček. Trenér: Moták.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME