04.02.2023

Duel Slovácka s Olomoucí branku nepřinesl

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slovácka remizovali v 18. kole FORTUNA:LIGY s Olomoucí 0:0. Oba týmy si tak udržely jarní neporazitelnost.

Mužstvo z Uherského Hradiště bodovalo doma s Hanáky podeváté za sebou a v posledních čtyřech zápasech s nimi navíc neinkasovalo. Sigmě v neúplné tabulce patří čtvrtá a Slovácku šestá příčka se shodným počtem 26 bodů.

Slovácko přerušilo sérii tří vítězných domácích duelů, poosmé za sebou však v lize s Olomoucí neprohrálo. „Ukázalo se to, co nás trápí delší dobu, a to je finální přihrávka a koncovka. Chtěl bych vidět větší tlak do brány, i ze standardek se mohlo něco ujmout,“ uvedl trenér Martin Svědík v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Obrana domácích si poradila i s šikovnou dvojicí olomouckých útočníků Chytil – Růsek. „Jsou to mladí kluci, nadějní, já už starý pes se je snažím nějak chytat a bránit. Ale ubránit se dá každý, je to o výkonu celého týmu,“ povídal zkušený zadák Slovácka Michal Kadlec. Co řekl k náročným podmínkám sobotního utkání?

„Oba týmy jsou dobře organizované, poctivé, kladou důraz na defenzivu. Navíc je tam rivalita, takže hráči můžou být víc motivovaní,“ hledal příčiny výsledku kouč Sigmy Václav Jílek.

1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc 0:0.
Rozhodčí:
Klíma – Ratajová, Vyhnanovský – Adámková. Žluté karty: Brandner, Svědík (trenér, oba Slovácko). Diváci: 2812.
1. FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Havlík, Daníček – Brandner (57. Šašinka), Trávník (57. Kim sung-pin), Holzer (82. Duskí) – Mihálik (82. Kohút). Trenér: Svědík.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Pokorný, Beneš, Vraštil – Zifčák, Breite, Ventúra (90.+1 Greššák), Zmrzlý – Navrátil (62. Fortelný) – Růsek (82. Matoušek), Chytil (90.+1 Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Baník deklasoval Teplice

Fotbalisté Ostravy zvítězili na hřišti Teplic 5:0 a po 14 utkáních ukončili čekání na venkovní výhru v nejvyšší soutěži. Všechny branky padly ve druhém poločase. Slezany poslal do vedení v 53. minutě Jiří Klíma a další trefy přidali v 64. a 79. minutě záložníci Cadu a Filip Kaloč. V 83. minutě se premiérově v lize prosadil střídající Jiří Boula a ve třetí minutě nastavení dokonal debakl a nejvyšší výhru Baníku v sezoně stoper David Lischka.

Ostrava oplatila Teplicím srpnovou ligovou porážku 1:2 z domácí půdy a posunula se na osmé místo neúplné tabulky. Severočeši po porážce v minulém kole na hřišti Bohemians 1905 (0:2) prohráli i druhý jarní duel a jsou na 12. příčce.

„Takhle chceme hrát, od první minuty do poslední. Celkově jsem spokojený s přístupem hráčů na začátku jara, ani dnes se jim nedá nic vytknout jak směrem dozadu, tak směrem dopředu. Ještě důležitější než pět nastřílených gólů je pro mě nula vzadu,“ prohlásil kouč Baníku Pavel Hapal.

FK Teplice – Baník Ostrava 0:5 (0:0).
Branky:
51. Klíma, 64. Cadu, 79. Kaloč, 83. Boula, 90.+3 Lischka. Rozhodčí: Berka – Vlček, Šimáček – Orel. Žlutá karta: Juroška (Ostrava). Diváci: 2563.
FK Teplice: Grigar – Hyčka, Knapík (77. Chaloupek), Mičevič, Hybš (70. Radosta) – Urbanec, Kučera, Mareček (84. Čičovský), Kodad (84. Procházka) – Vachoušek (70. Sy), Trubač. Trenér: Jarošík.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Juroška, Pojezný, Lischka, Šehič – Kaloč – Cadu (87. Jaroň), Mišković (69. Boula), Buchta (39. Kuzmanović), Plavšić (87. Šín) – Klíma (69. Tijani). Trenér: Hapal.

Zlín remizoval v Jablonci

Fotbalisté Zlína neudrželi dvoubrankový náskok a v Jablonci remizovali 2:2. Hosty poslal ve 20. minutě do vedení Vachtang Čanturišvili, který pak v 52. minutě přihrál na gól Martinu Fillovi. Za dalších šest minut ale snížil Jakub Považanec a v 72. minutě stejný hráč s pomocí teče od Josse Didiby už v přesilovce po vyloučení Libora Kozáka srovnal.

Oba týmy se rozešly smírně popáté za sebou, vzájemný duel skončil stejným výsledkem jako v podzimní části. Jablonec se Zlínem neprohrál posledních 19 ligových zápasů. „Ševci“ i ve druhém soutěžním utkání pod trenérem Pavlem Vrbou remizovali a z předposledního místa tabulky nadále ztrácejí na soupeře tři body. Čtrnáctí Severočeši bodovali poprvé po třech kolech, ale zvítězili v jediném z posledních osmi ligových duelů.

FK Jablonec – FC Trinity Zlín 2:2 (0:1).
Branky:
58. Považanec, 72. vlastní Didiba – 20. Čanturišvili, 52. Fillo. Rozhodčí: Zelinka – Horák, Kotalík – Kocourek. Žluté karty: Šulc, Jovović – Reiter, Kozák, Simerský, Balaj. Červená karta: 63. Kozák. Diváci: 731.
FK Jablonec: Surovčík – Surzyn, Martinec, Král, Polidar (55. Černák) – Kratochvíl (44. Hübschman), Považanec – Šulc, Chramosta (82. Ikaunieks), Jovović – Sejk. Trenér: Horejš.
FC Trinity Zlín: Rakovan – Reiter (57. Janetzký), Simerský, Procházka, Bartošák – Hlinka, Didiba – Fillo (69. Vukadinović), Fantiš (90. Balaj), Čanturišvili – Kozák. Trenér: Vrba.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME