24.11.2022

Golfové finále roku čeká ve Španělsku

Klára Spilková

Redakce O2 TV Sport

Poslední turnaj roku 2022 čeká Kláru Spilkovou, která jako jediná z českých golfistek absolvuje závěrečný podnik Ladies European Tour.

Andalucía Costa del Sol Open de España se hraje od 24. do 27. listopadu na Alferini Golf (Benahavis, 6090 metrů, par 73), má prize money 650 000 euro a je určen pro 64 nejlepších hráček sezony a dalších jedenáct pozvaných. Vzhledem k omezenému startovnímu poli jde o turnaj na čtyři kola bez cutu.

Klára Spilková vstupuje do turnaje jako 17. hráčka žebříčku Race to Costa del Sol. Tak vysoko se dostala s pouhými šesti starty na evropské sérii, z nichž ten první jí v červnu přinesl dělené 2. místo na Tipsport Czech Ladies Open v Berouně a čtvrtý v září dokonce druhé vítězství kariéry, a to z KPMG Women’s Irish Open.

„Jsem ráda, že mohu hrát poslední turnaj sezony LET právě na Costa del Sol, kde je příjemné prostředí a počasí přeje. Samozřejmě, že tu jako obvykle hodně fouká a v kopcovitém prostředí se vítr i hodně točí. Kvůli zasazení do kopců je hřiště atypické, má velké převýšení a krásné výhledy,“ těšila se Klára Spilková před startem.

Od svého posledního turnaje, na Aramco Team Series v Saúdské Arábii, strávila profesionálka týden doma v Praze, kde se věnovala jak fyzické přípravě, tak golfovému tréninku v indooru. Do Španělska odletěla v neděli s tím, že na víkendová kola jí bude dělat caddieho přítel Sean Davidson, s nímž zvítězila právě před dvěma měsíci v Irsku.

„Moje hra je v dobré kondici a věřím, že se to ukáže i při turnaji,“ dodala Klára Spilková, jejímiž spoluhráčkami budou na úvod Angličanka Alice Hewson a Švédka Caroline Hedwall. Do prvního kola startují v 11.15 hodin. Všechny čtyři dny turnaje vysílá v přímých přenosech O2 TV Sport.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME