21.11.2021

Jednoznačná záležitost: Slavia nastřílela „bůra“ Jablonci

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie rozdrtili v 15. kole FORTUNA:LIGY v souboji pohárových účastníků Jablonec 5:0.

Obhájce trofeje rozhodl už v úvodním dějství, kdy se trefili Peter Olayinka, Jan Kuchta a Alexander Bah. Po změně stran se dvakrát prosadil střídající Ondřej Lingr. Pražané v nejvyšší soutěži podruhé za sebou deklasovali soupeře 5:0, v posledních čtyřech kolech vyhráli a zvýšili náskok v čele tabulky na tři body. Jablonec v lize osmkrát po sobě nezvítězil a patří mu až 13. místo.

„Je důležité, že hráči už hrají na svých pozicích, navíc se nám další vrací a máme už zastupitelnost,“ pochvaloval si kouč Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

Gólman Slavie Aleš Mandous v nedělním duelu proti Jablonci vychytal čtvrtou nulu za sebou. „Jsem za to moc rád. Přenesl jsem si sem pohodu z reprezentace, kde jsem taky vychytal nulu. Je to super. Podali jsme skvělý výkon,“ chválil po vysoké výhře 5:0 předvedenou hru.

Jablonec prohrál na půdě Slavie jasně 0:5 a dál zůstává na spodních příčkách tabulky. „Ráz zápasu určily ty laciné branky, co jsme dostali. V poločase bylo po zápase, když Slavia vede 3:0, těžko se do ní můžete dostat,“ prohlásil trenér Petr Rada. Jak se kouká na psychiku hráčů?

SK Slavia Praha – FK Jablonec 5:0 (3:0).
Branky:
77. a 90.+1 Lingr, 15. Olayinka, 33. Kuchta, 40. Bah. Rozhodčí: Černý – Hrabovský, Antoníček – Machálek. Žluté karty: Oscar – Čvančara, Hübschman. Diváci: 10 145.
Slavia: Mandous – Bah, Ousou, Kačaraba (83. Traoré), Oscar – Holeš, Hromada (56. Madsen) – Masopust (56. Lingr), Stanciu, Olayinka (71. Schranz) – Kuchta (71. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hanuš – Holík, Kubista, Surzyn, Krob – Hübschman – Pleštil (65. Vaníček), Houska, Považanec (65. Smejkal), Pilař (83. Nešpor) – Čvančara (65. Doležal). Trenér: Rada.


Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME