14.05.2022

Kdo doprovodí Teplice do baráže?

FK Teplice

Redakce O2 TV Sport

Pátými koly vyvrcholí nadstavbová část FORTUNA:LIGY. Sobotní program přinese trojici zápasů týmů, které bojují o udržení nejvyšší soutěže. V multidimenzi na O2 TV Fotbal můžete sledovat duel Karviné, která jistě sestupuje, v Ďolíčku proti Bohemians. Nebo zachráněného Zlína, jenž přivítá ohrožený Jablonec. Na O2 TV Sport budete moci zhlédnout duel Teplic s Pardubicemi.

Sobota 14. května na O2 TV Sport: FK Teplice – FK Pardubice

Ve skupině o záchranu má před posledním kolem jistotu setrvání v nejvyšší soutěži pouze Zlín (35 bodů). Hrozbu baráže, kam určitě zamíří Teplice (29), budou odvracet Bohemians 1905 (31), Jablonec (33) a Pardubice (34).

Pardubice vyhrály všechna čtyři dosavadní vzájemná ligová utkání, v Teplicích oba zápasy o gól. „Na nadstavbovém utkání proti Karviné jsme si vyzkoušeli, že i když soupeř už s ohledem na tabulku nemá zdánlivě o co hrát, stále se snaží uspět. Proto i v Teplicích čekáme tuhou bitvu a připravujeme se na to, že nic nedostaneme zadarmo,“ prohlásil Jiří Krejčí, trenér Východočechů.

Červenobílí ve čtyřech kolech nadstavby neprohráli a bodovali v pěti z posledních šesti ligových zápasů. Venku dokázali dvakrát v řadě zvítězit. „Program posledních dnů byl náročný. Uděláme vše pro to, aby to pro nás byl poslední zápas sezony,“ doplnil kouč Pardubic, kterým k jistotě záchrany chybí bod.

Teplice již jsou jistým účastníkem baráže, ve čtyřech kolech nadstavby nezvítězily. „Bylo neskutečné, jak jsme dohráli utkání v Karviné. Soupeři jsme darovali gól na 2:2. Mohli jsme hrát doma s Pardubicemi rozhodující zápas, ale takhle se musíme soustředit na baráž,“ posteskl si trenér Jiří Jarošík poté, co jeho tým inkasoval ve Slezsku druhý gól až v samotném závěru.

Severočeši vyhráli jediný z posledních šesti domácích ligových zápasů. „Zatím ještě promýšlíme, jak to v sobotu pojmout. Bude záležet, jaký bude zdravotní stav týmu a koho budeme mít k dispozici,“ dodal.

„V předzápasovém programu si přiblížíme pardubického brankáře Jaroslava Markoviče, o poločasové přestávce přineseme rozhovor se sportovním ředitelem FK Pardubice Vítem Zavřelem,“ prozradila reportérka utkání Denisa Doležalová.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME