08.12.2021

Kdo s koho? Bergamo, nebo Villarreal?

Villarreal CF

Redakce O2 TV Sport

Osm týmů se dnes utká o zbývající čtyři postupová místa v osmifinále Ligy mistrů. Napřímo si to v Bergamu rozdá Villarreal s Atalantou. Předzápasové studio startuje ve 20.20 hodin na Premier Sport 2. Moderátor Michal Hrdlička bude nejen toto utkání glosovat s Františkem Strakou a Tomášem Ujfalušim.

Středa 8. prosince 2021: Atalanta Bergamo – Villarreal CF

Ve skupině F má již jistý postup z prvního místa Manchester United. O druhou příčku svedou tuhý boj Atalanta s Villarrealem. Španělský tým, úřadující šampion Evropské ligy, má v tabulce o bod více než soupeř, bude mu tedy stačit k osmifinále i remíza.

Po rozpačitějším úvodu najela Atalanta směrem vzhůru a opět trápí všechny své protivníky v italské Serii A. Podařilo se jí vyhrát na stadionu Juventusu, dokázala zvítězit i v Neapoli. V tabulce italské nejvyšší soutěže je čtvrtá s pětibodovým náskokem na své pronásledovatele. Na první AC Milán ztrácí pouhé čtyři body.

Trenér Gian Piero Gasperini se může pochlubit kvalitními výsledky, a tak podepsal nový kontrakt. „Je ústřední postavou našeho projektu a bude pokračovat do roku 2024, součástí dohody je i opce pro sezonu 2024/2025. Domluvili jsme se už v průběhu léta, teď došlo k podpisu. Gasperini je tou správnou osobou pro náš projekt,“ zdůvodnil prodloužení spolupráce prezident Luca Percassi.

Organizace Bergama věří, že nebude chybět mezi postupujícími. „Věříme tomu, že uspějeme a projdeme mezi nejlepších šestnáct. Villarreal ale je silným soupeřem, nezapomínejme, že před několika měsíci vyhrál Evropskou ligu. V LaLize má problémy, ale tohle je jiná soutěž. Víme, jaké nesnáze můžeme očekávat. Utkání začne za stavu 0:0, přestože oproti soupeři se nám daří,“ nechal se slyšet kouč Gasperini.

Mimo sestavu Atalanty jsou Robin Gosens a Matteo Lovato, naopak v minulém týdnu se do ní vrátil Hans Hateboer.

Bergamo a Villarreal se v říjnu potkaly poprvé v historii, ve Španělsku se v polovině září rozešli po smíru 2:2. Čtvrtfinalista z roku 2020 Bergamo může v případě středeční porážky přijít o třetí místo zajišťující účast v Evropské lize, to by ale Young Boys Bern musel vyhrát na hřišti Manchesteru United.

„K postupu do osmifinále nám stačí remíza, ale přístup by měl být jiný, od úvodního hvizdu bychom měli chtít vyhrát. Nechceme spekulovat, čeká nás klíčový, důležitý a hodně těžký zápas,“ uvědomuje si útočník Villaarrealu Gerard Moreno.

V sestavě španělského celku by neměli chybět Arnaut Danjuma a Francis Coquelin, naopak mimo hru jsou Yeremyho kvůli žlutým kartám, do utkání nenastoupí ani Serge Aurier.

Po skončení přímého přenosu a studiových rozborech Premier Sport 2 nabídne jako vždy sestřihy všech osmi zápasů tohoto hracího dne.

Moderátor: Michal Hrdlička. Hosté: František Straka a Tomáš Ujfaluši. Komentátoři: Vlastimil Kaiser a Václav Pilný.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME