28.05.2023

Kdo s koho? Sestoupí napřímo Brno, nebo Zlín?

FC Zbrojovka Brno

Redakce O2 TV Sport

Ve skupině o záchranu se rozhodne o posledním místě, které jako jediné znamená přímý sestup. Hlavní pozornost O2 TV Sport míří do Brna, které hostí Zlín. Studio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná v 16.30 hodin.

Fanoušci mohou v multidimenzi na O2 TV Fotbal sledovat utkání Ostrava–Pardubice a Jablonec–Teplice.

Neděle 28. května od 17.00 hodin: FC Zbrojovka Brno – FC Trinity Zlín

Brněnští sice v této sezoně se Zlínem neprohráli, ale zvítězili v jediném z posledních šesti vzájemných ligových zápasů. Zbrojovka musí zvítězit, aby opustila šestnáctou pozici, Zlínu naopak stačí remíza. Do utkání jde navíc povzbuzen dvěma výhrami v řadě.

„To, že musíme hrát na výhru, je paradoxně pro hlavy hráčů jednodušší. Odpadá kalkul, že bod stačí a podobně. Připravujeme se na soupeře, analyzujeme jeho hru, na nervozitu zatím není prostor. V posledních zápasech byl znát určitý progres, teď chceme proměnit konečně výhodu domácího hřiště ve výhru. Nebude to snadné, Zlín má v zádech dvě výhry, už neměl kam uhnout, teď jsme na tom podobně. Kdo se s tím vypořádá lépe, bude mít lepší předpoklady zápas zvládnout,“ řekl pro web klubu brněnský trenér Martin Hašek, po jehož dubnovém příchodu vyhrála Zbrojovka jediný zápas.

Kádr Zbrojovky se příliš nemění. Zcela fit už by měl být Michal Ševčík, který v Teplicích naskočil do závěru střetnutí. „Ten den navíc úspěšně maturoval, přivezli jsme ho před začátkem zápasů, měl to trochu hektické. Teď už má čistou hlavu, měl by být plně připraven, vyzkoušel si, že rameno ho neomezuje,“ dodal Hašek. S tréninkem začal po nemoci Tijani a mimo by tak měli být jen Šural, Pachlopník, Štěrba a Rogožan.

Ve vzájemných zápasech byla v základní části lepší Zbrojovka, která ve Zlíně vyhrála 3:2 a doma remizovala 1:1. Celkově ale mají navrch Ševci, a to jak v samostatné lize, tak i v součtu s federální soutěží, kde se ve třicátých a čtyřicátých letech oba týmy potkaly čtrnáctkrát.

Zlín dvakrát za sebou zvítězil 2:1 a po vydřeném středečním triumfu nad Ostravou opustil poslední místo tabulky. „Ševci“ v lize v Brně třikrát za sebou remizovali, ale v posledních 10 zápasech tam nevyhráli. Nejhoršímu venkovnímu týmu soutěže stačí k odvrácení přímého sestupu bod. „Bylo by ale obrovské riziko hrát jen na remízu a čekat, jestli to ukopeme, nebo ne. Budeme chtít v Brně zvítězit,“ podotkl zlínský kouč Pavel Vrba.

„S expertem Janem Rajnochem probereme úspěšnosti obou trenérů: v průběhu sezony přišel Pavel Vrba do Zlína a Martin Hašek do Brna. Oba koučové neuniknou pozornosti předzápasovým otázkám naší reportérky Denisy Doležalové,“ poznamenal David Sobišek, moderátor studia.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME