05.04.2022

Manchester City hostí Atlético Madrid

Manchester City

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Manchesteru City se v evropských pohárech historicky poprvé utkají s Atléticem Madrid, které v osmifinále vyřadilo jiný manchesterský celek United. Předzápasový program startuje ve 20.15 hodin na Premier Sport 2 s moderátory Petrem Svěceným a Liborem Boučkem, jejichž hosty budou Karel Poborský a Tomáš Ujfaluši.

Úterý 5. dubna 2022: Manchester City – Atlético Madrid

Souboj Manchesteru City s Atléticem svede proti sobě úřadující mistry svých zemí i kouče Pepa Guardiolu a Diega Simeoneho. V Lize mistrů na sebe tito trenéři naposledy narazili v semifinále v roce 2016, kdy Guardiolův Bayern Mnichov na španělský celek nestačil.

„Simeone je odborník na vyřazovací část. Během zápasů nastávají různé fáze, které řeší dokonale,“ řekl Guardiola.

Manchester, který je mezi nejlepšími osmi týmy soutěže popáté za sebou, si v osmifinále poradil se Sportingem Lisabon. Doma v Lize mistrů neprohrál osmnáct utkání v řadě, z toho si připsal šestnáct výher.

„Čeká nás mimořádný soupeř, který hraje velmi dobře,“ uvedl Simeone, jehož svěřenci narazí v tomto ročníku Ligy mistrů už na třetí anglické mužstvo. Na podzim podlehli ve skupině dvakrát Liverpoolu.

„Manchester je jedním z favoritů na vítězství, málem na něj dosáhli v minulé sezoně. Mají skvělého trenéra a hráče a předvádí úžasný fotbal. Takové výzvy máme rádi,“ prohlásil kapitán Atlética Koke. Vítěz tohoto souboje se v semifinále představí proti obhájci trofeje Chelsea, nebo Realu Madrid.

„S experty Karlem Poborským a Tomášem Ujfalušim si srovnáme obě trenérské osobnosti. Podíváme se i na poslední zápasy obou týmů, kdy City vyhráli 2:0 v Burnley a Atlético doma porazilo 4:1 Alavés,“ přiblížil předzápasový program jeden z moderátorů Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Petr Svěcený a Libor Bouček. Hosté: Karel Poborský a Tomáš Ujfaluši. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME