11.04.2023

Manchester City nedal Bayernu šanci

Manchester City

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Manchesteru City v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů porazili doma Bayern Mnichov 3:0. O jejich výhře rozhodli Rodri, Bernardo Silva a Erling Haaland.

Souboj úřadujících mistrů svých zemí Manchesteru City a Bayernu nabídl opatrný začátek. V 27. minutě ale domácí záložník Rodri napřáhl zpoza vápna a nechytatelnou střelou do horního roku branky otevřel skóre. Bavorský celek v devátém utkání v této sezoně Ligy mistrů inkasoval teprve potřetí, jediné dva góly mu předtím dala ve skupině Plzeň při říjnové domácí porážce 2:4.

V 70. minutě domácí znovu udeřili. Stoper Upamecano ztratil zbytečně míč a Haaland našel centrem hlavou zakončujícího Silvu, který předtím asistoval u Rodriho branky. Svěřenci Pepa Guardioly si vytvořili velký tlak a za dalších šest minut zvýšil Haaland na 3:0. Jedenáctým zásahem v tomto ročníku potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Celkem v této sezoně nasázel v 39 soutěžních zápasech 45 gólů.

Manchester City, který ve skupině narazil na jiný německý celek Dortmund a v osmifinále vyřadil Lipsko, před vlastními diváky v Lize mistrů od září 2018 neprohrál 25. utkání po sobě (z toho 23 výher), čímž stanovil nový anglický rekord v domácí neporazitelnosti. Má tak blízko tomu, že v semifinále vyzve obhájce trofeje Real Madrid, nebo Chelsea.

Fotbalisté City vyhráli deváté soutěžní utkání v řadě a v posledních pěti vstřelili 24 branek. Duel měl zvláštní náboj pro jejich trenéra Guardiolu, který Bayern vedl v letech 2013 až 2016 a získal s ním sedm trofejí. Mnichovský tým nastoupil v Lize mistrů poprvé pod vedením kouče Tuchela, jenž s Chelsea v květnu 2021 ve finále soutěže porazil právě Manchester City. Bayern v tomto ročníku poprvé našel přemožitele po sérii osmi výher a utrpěl nejvyšší porážku v soutěži od září 2017, kdy stejným poměrem podlehl venku Paris St. Germain.

Manchester City – Bayern Mnichov 3:0 (1:0).
Branky:
27. Rodri, 70. Silva, 76. Haaland. Rozhodčí: Manzano – Barbero, Nevado – Munuera (všichni Šp.). Žluté karty: Silva – Davies, Pavard. Diváci: 52 257.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME