01.10.2022

Mistr hraje v Ďolíčku, Hradec Králové míří na Letnou

FC Hradec Králové

Redakce O2 TV Sport

Po reprezentační přestávce se pozornost fotbalových fanoušků opět přesune na FORTUNA:LIGU. O2 TV Sport v rámci sobotního superstudia zprostředkuje v hlavním programu zápasy Bohemians–Plzeň a Sparta – Hradec Králové. Moderátor David Sobišek se poprvé přihlásí v 15.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal budete moci sledovat zápasy Mladá Boleslav – Olomouc a Ostrava – České Budějovice.

Sobota 1. října 2022 od 16.00 hodin: Bohemians Praha 1905 – FC Viktoria Plzeň

Plzeňští obhájci titulu před pauzou doma zvítězili nad oslabenou Slavií 3:0 a na rivala si v čele tabulky vytvořili tříbodový náskok. Svěřenci kouče Michala Bílka navíc mají k dobru odložený listopadový duel s nováčkem z Brna.

Západočeši v lize s Bohemians osmkrát po sobě neprohráli a v posledních pěti zápasech „Klokany“ porazili. Plzni v sobotu bude chybět zraněný brankář Jindřich Staněk, jehož start je nejistý i v úterním utkání Ligy mistrů na stadionu Bayernu Mnichov.

„Bohemians jsou nepříjemným soupeřem jak venku, tak i doma. Že doma ještě nevyhráli, je spíše shoda náhod. Doufám, že na první domácí výhru v sezoně budou čekat i po zítřku. ‚Bohemka‘ nehraje špatně a dokázala to i proti silným soupeřům,“ řekl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth.

„V Ďolíčku bude bouřlivá a nenávistná atmosféra jako vždy, ale patří to k tomu a jsou to super zápasy. Bohemians hrají fotbal plný nadšení a soubojů a takticky jsou dobře připravení. Takže zase takové překvapení jejich dobré umístění v tabulce není,“ doplnil.

Bohemians jako domácí tým v Ďolíčku získali jediný ze 14 bodů v sezoně a třikrát za sebou prohráli, minule tam ale v roli hostujícího celku porazili Pardubice. „Momentálně je Viktorka asi skutečně nejsilnějším mužstvem, kterého je možné v naší soutěži potkat. Neprohráli už třicet zápasů. Navíc teď hrají základní skupinu Ligy mistrů a zvládají vyhrávat zápasy, v nichž se jim herně úplně nedaří. To dělá mužstvo ještě silnější,“ pronesl asistent trenéra Ivan Hašek pro web klubu.

Bohemians loni v listopadu prohráli v Plzni 0:6, čímž vyrovnali svoji nejvyšší porážku v samostatné lize. „Abychom mohli uspět, musí každý hráč podat maximální výkon,“ dodal.

Ještě před startem zamíří pozornost předzápasového studia do Ostravy a Mladé Boleslavi. „Reportérka Eliška Machová se přihlásí z Vítkovic s informacemi o Davidu Lischkovi, Antonín Rosa pohovoří o mladoboleslavské formě doma a venku,“ přiblížil moderátor David Sobišek.

„S expertem Petrem Mikolandou probereme zranění plzeňského Jana Sýkory, reportér Vladimír Grebennikov vyzpovídá domácího trenéra Jaroslava Veselého,“ dodal směrem k hlavnímu odpolednímu přenosu.

Sobota 1. října 2022 od 19.00 hodin: AC Sparta Praha – FC Hradec Králové

Sparta vyrovnala pátou remízou v řadě klubový rekord z února a března 2018. Delší sérii bez výhry Letenští zažili v samostatné lize pouze v sezoně 1996/1997, kdy nezvítězili v úvodních sedmi kolech, přesto nakonec slavili titul.

„Hradec Králové hraje dlouho pospolu. Mají dobrého trenéra, který dbá na dobrou organizaci hry. Vědí, co mají hrát. Čeká nás těžký soupeř na dobývání. Zároveň mají dobrý rychlý přechod do útoku a šikovné kluky vepředu. Na to musíme být taky nachystaní,“ uvedl Luboš Loučka, asistent sparťanského trenéra Briana Priskeho.

Sparta v lize osmkrát v řadě neprohrála, ale v posledních pěti kolech pouze remizovala. „Musíme zlepšit produktivitu a efektivitu ve vápně, dát co nejvíc gólů, rozhodnout zápas co nejrychleji a dohrát to podle představ,“ poznamenal.

Východočeši minulý týden ve středu vyhráli pohárové utkání v Čáslavi vysoko 11:0. „Ten zápas byl pro nás velice dobrý, protože jsme si zkusili nějaké varianty, které se týkaly základní sestavy i tahů do ofenzivní fáze hry. Musím říct, že v tomto ohledu nám toto utkání posloužilo velmi dobře,“ konstatoval asistent trenéra Stanislav Hejkal pro www.fchk.cz.

Královéhradečtí poslední tři kola nedali gól a před dubnovou remízou 1:1 se Spartou v lize prohráli osmkrát za sebou. „Musím znovu připomenout, že Sparta měla v několika zápasech vyloženě smůlu. Výborně hrála první půli v již zmíněných Teplicích, skvěle vypadala v Boleslavi. Kdyby proměnila své příležitosti, určitě by nějakou tu remízu přetavila ve vítězství,“ dodal směrem k protivníkovi.

Jedním z témat předzápasových rozborů bude srovnání Jana Mejdra s Tomášem Wiesnerem. „S experty Jakubem Podaným a Janem Rajnochem probereme šance sparťana Jana Kuchty,“ dodal s tím, že fanoušci nebudou ani ochuzeni o rozhovor Denisy Doležalové se zástupcem královéhradeckého týmu.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME