03.12.2021

Mistr padl v Pardubicích, Zlín vyloupil Spartu

HC Dynamo Pardubice / Ladislav Adámek

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Dynama porazili obhájce titulu i podruhé v sezoně, obránce Jan Košťálek zaznamenal pět asistencí. Dvěma brankami se blýskli útočníci Anthony Camara a Adam Musil.

„Od prvního do posledního hráče jsme podali výborný výkon. Měli jsme dobrý pohyb, osobní souboje, nasazení,“ chválil trenér Dynama Richard Král výkon svého týmu, který zvítězil 6:3.

„Byli jsme slabí v předbrankovém prostoru, prohrávali jsme souboje v rozích, a po vstřelených gólech jsme vzápětí inkasovali,“ shrnul kouč Slezanů Václav Varaďa důvody nezdaru v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 6:3 (1:0, 2:1, 3:2).
Branky a nahrávky:
12. Camara (Košťálek, R. Kousal), 21. Camara (Říčka, Košťálek), 38. Říčka (Košťálek, Cienciala), 41. A. Musil (Košťálek, R. Kousal), 50. A. Musil (Košťálek), 59. Cienciala (Hecl) – 26. Kundrátek (M. Kovařčík), 41. Martin Růžička (M. Doudera, Hrňa), 59. P. Vrána (Adámek). Rozhodčí: Kika, Šindel – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).


Hokejisté Plzně porazili Karlovy Vary 3:2. Vítězný gól domácích dal Jan Schleiss, když ve 48. minutě při přesilovce čtyři na tři zvyšoval na 3:1. První bod za asistenci si v novém působišti připsal Jan Dufek. Škoda bodovala naplno potřetí v řadě a oplatila tak svému soupeři v západočeském derby porážku z úvodního souboje sezony.

„Vyrovnané, urputné, bojovné utkání. Dnes nebylo moc prostoru na nějaké přečíslení. Za stavu 2:0 jsme pár chyb udělali, soupeř to potrestal kontaktní brankou. Rozhodujícím faktorem bylo, že jsme z pětiminutového oslabení udělali naší výhodu a dali rozhodující gól. Závěr jsme ubojovali, jsme strašně rádi za tři body,“ řekl po výhře trenér domácích Miloš Říha.

Hokejisté Olomouce vyhráli na ledě Litvínova 4:3 a ukončili sérii tří porážek, domácí si naopak přes vyrovnání z 0:2 na 2:2 připsali třetí nezdar v řadě. Gólem a asistencí se na výhře Hanáků podílel útočník David Krejčí, Olomouc porazila Litvínov i ve druhém souboji v sezoně.

„Cenné a důležité vítězství. V první třetině jsme hráli kvalitní hokej a zaslouženě jsme vedli. Ve druhé třetině bylo důležité, že se nám povedlo vstřelit třetí gól. Hráčům za výkon děkuji,“ poznamenal Zdeněk Moták po výhře na severu Čech.

Hokejisté Vítkovic podlehli Mountfieldu 1:2 v prodloužení. O vítězství druhého týmu tabulky rozhodl v 64. minutě svým osmým gólem v sezoně Aleš Jergl. Domácí si přes porážku připsali už sedmý zápas v řadě s bodovým ziskem. Východočeši na venkovním ledě bodovali pošesté za sebou.

„Jeli jsme sem s respektem. Vítkovice hrají dobře, měly šňůru vítězných zápasů, takže jsme se připravovali na těžké utkání. Ale dvě třetiny jsme neměli vůbec energii. Myslím, že Vítkovice byly lepší. Paradoxně nás nakopl gól, který jsme dostali, poté jsme s Vítkovicemi srovnali hru a v přesilovce se nám podařilo se štěstím vyrovnat. I v prodloužení jsme tahali za kratší konec, mohli jsme v něm inkasovat. Naštěstí nás výborně držel brankář Kiviaho. Že jsme v závěru dali gól, za to jsme samozřejmě rádi. Druhého bodu si moc vážíme,“ zhodnotil další bodový zisk Východočechů Tomáš Martinec, hlavní kouč Hradce Králové.

Hokejisté Brna zvítězili nad Kladnem 5:2 a připsali si tak druhé vítězství v řadě. O zisku tří bodů pro Kometu rozhodly tři využité přesilovky ve třetí třetině, dva góly Brna dal Peter Mueller, čtyři asistence zaznamenal slovenský reprezentant Michal Krištof. Rytíři prohráli třetí ze čtyř posledních duelů a s Brnem neuspěli ani podruhé v sezoně.

„Měli jsme výborný vstup do utkání, vedli jsme 2:0 a mohli jsme přidat i další góly. To se nepovedlo. Druhá třetina byla úplně naopak. Soupeř převzal iniciativu, z naší strany to bylo hodně špatné. Nevím proč. Mohli jsme dostat i více než dva góly. Přestali jsme hrát, co jsme chtěli. Do třetí třetiny jsme se snažili tým uklidnit. Věřili jsme týmu, že si vytvoří šance, a to se potvrdilo. Kluci bojovali a rvali se, výhra nakonec zůstala doma a věřím, že naše vítězná šňůra bude pokračovat,“ prohlásil hlavní trenér Komety Jiří Kalous.

Hokejisté Sparty podlehli v utkání 29. kola poslednímu Zlínu 4:6 a nenavázali tak na předchozí sérii tří vítězství. Pražané selhali i přesto, že v zápase třikrát vedli. Hattrickem nasměroval hosty k výhře obránce Daniel Gazda. Berani snížili manko na předposlední Kladno na osm bodů.

„Vstup do zápasu byl z naší strany všelijaký, Saša pochytal hodně šancí Zlína, přesto jsme se dostali opakovaně do vedení. Ještě v půlce zápasu jsme měli zápas relativně pod kontrolou. Poslední třetina ale byla bohužel z naší strany katastrofa. Prohrála nám zápas,“ řekl pro www.hcsparta.cz asistent trenéra a sportovní manažer Pražanů Jaroslav Hlinka.

Souhrny pátečních utkání

HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:0, 1:1, 1:1).
Branky a nahrávky:
20. Jiříček, 21. Dzierkals (Mertl, Dufek), 48. Schleiss (Čerešňák, Bulíř) – 33. Kulich (Flek), 52. Černoch (Immo, T. Rachůnek). Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 3:4, navíc Kodýtek (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Verva Litvínov – HC Olomouc 3:4 (0:1, 2:2, 1:1).
Branky a nahrávky:
36. Chalupa (Stříteský, Hrbas), 37. Baláž (Kudrna), 56. Sukeľ (Kudrna, Balinskis) – 12. D. Krejčí (J. Knotek, J. Káňa), 25. Kucsera (Dujsík, Klimek), 39. Kunc (Kusko), 42. Nahodil (D. Krejčí). Rozhodčí: Pešina, Hodek – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Vítkovice Ridera – Mountfield HK 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 – 0:1).
Branky a nahrávky:
44. Lednický (Chlán) – 49. Smoleňák, 64. Jergl (Kevin Klíma). Rozhodčí: R. Svoboda, Obadal – Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Kometa Brno – Rytíři Kladno 5:2 (2:0, 0:2, 3:0).
Branky a nahrávky:
4.Šoustal (Kučeřík, Meluzín), 11. Ďaloga (Krištof, Holland), 43. Vincour (Bartejs, Krištof), 44. Mueller (Krištof, Vincour), 57. Mueller (Bartejs, Krištof) – 31. Plekanec (Račuk, Wood), 34. Zikmund (Dotchin, Wood). Rozhodčí: Šír, Vrba – Axman, Kajínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Sparta Praha – PSG Berani Zlín 4:6 (2:1, 1:2, 1:3).
Branky a nahrávky:
8. Sobotka (Chlapík), 17. Chlapík (T. Pavelka), 34. Konečný (Mikliš), 58. Sobotka (Řepík, T. Pavelka) – 11. Honejsek (Okál, Mallet), 28. R. Veselý (Mamčics, Vopelka), 39. Gazda (Zabusovs, Michasenjok), 45. Zabusovs (Gazda, Hejcman), 59. Gazda (Michasenjok), 59. Gazda. Rozhodčí: Hejduk, Pilný – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Středa 8. prosince 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 10. prosince 2021 od 16.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 23. prosince 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Jan Velart. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME