05.12.2021

Mistr vyhrál v Mladé Boleslavi, Sparta nadělila půltucet Rytířům, derby vyšla lépe Litvínovu a Brnu

Rytíři Kladno

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Třince si ve 30. kole Tipsport extraligy upevnili vedení v soutěži. Sparťané vyhráli 6:0 v Chomutově nad Kladnem, Kometa uspěla 2:0 v Olomouci. Čistá konta si připsali Matěj Machovský a Jakub Sedláček. Pražané vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, Brno uspělo potřetí za sebou. Po sérii tří nezdarů naopak zabral Litvínov a vyhrál 3:2 v Karlových Varech.

Oceláři potřetí v řadě v soubojích s Bruslaři neinkasovali. Páté čisté konto v sezoně, druhé proti Mladé Boleslavi, udržel Marek Mazenec. Oceláři si upevnili vedení v tabulce, na druhý Hradec Králové mají náskok čtyř bodů.

„Kluci mi dnes pomohli opravdu hodně. Blokovali spoustu střel, zabraňovali dorážkám. Přesně takhle bych si to představoval. Jde o vizitku celého týmu. Když jsem letos vychytal nulu, nebyl to zápas, kdy jsem měl 45 zákroků a mohl bych si říct, že je to jenom moje zásluha. Těch zásahů jsem dnes nepotřeboval ani pětadvacet,“ řekl pro www.hcocelari.cz brankář Marek Mazanec, jenž pochytal všech 23 střel soupeře.

Sparta rozhodla v Chomutově dvěma góly ve druhé třetině, vyhrála čtvrtý z posledních pěti zápasů a vrátila Rytířům domácí porážku 3:4 po nájezdech z poloviny října. Vítězný gól dal útočník David Dvořáček. Předposlední Kladno vyšlo počtvrté za uplynulých pět vystoupení bodově naprázdno. První čisté konto v sezoně vychytal Matěj Machovský. Obránce Tomáš Pavelka si připsal tři asistence.

„V posledních zápasech se mi příliš nedařilo, čisté konto je pro mě obrovská úleva. Věřím, že celému týmu takový zápas pomůže a nakopneme se dopředu. Za výhru jsem strašně moc rád, kluci mi moc pomohli, zblokovali spoustu střel. Vychytaná nula odráží výkon celého týmu. V poslední době jsme měli výsledky jako na houpačce. V některých zápasech jsme hráli dobře v ofenzivě, v jiných duelech více fungovala obrana. Věřím, že své výkony ustálíme,“ uvedl Matěj Machovský pro www.hcsparta.cz poté, co si připsal 29 úspěšných zákroků.

Litvínov po výhře 3:2 v Karlových Varech 3:2 ukončil sérii tří porážek. Naopak domácí Energie si připsala třetí nezdar v řadě. Dvěma asistencemi se na výhře Vervy v podkrušnohorském derby podílel obránce Patrik Demel.

„Jsme rádi, že jsme tady dnes uhráli body. Zvláště po katastrofálním výkonu v předešlém domácím utkání proti Olomouci. Dnes mužstvo ukázalo, že umí pracovat. Výborný výkon podal brankář,“ okomentoval tříbodový zisk hlavní kouč Vervy Vladimír Růžička.

Hokejisté Komety vyhráli v Olomouci 2:0 a potřetí v řadě naplno bodovali. Kometa se střelecky prosadila dvakrát ve druhé třetině, velkou zásluhu na její výhře měl brankář Jakub Sedláček. Jednatřicetiletý gólman, jenž začal sezonu v Olomouci, si připsal 30 úspěšných zákroků a podruhé v sezoně udržel čisté konto.

„Tři body jsou pro nás strašně důležité a díky bohu, že jsme to zvládli. Samozřejmě to byl hodně těžký zápas. Povedla se nám první třetina, od které jsme se odrazili, a ve druhé části jsme dali dva góly. Měli jsme díky tomu křídla. Celkově jsme odehráli zodpovědný zápas,“ řekl po tříbrankové výhře Jakub Sedláček pro www.hc–kometa.cz.

Hokejisté Liberce porazili Vítkovice 4:3 po prodloužení a po dvou porážkách se radovali z vítězství. Ostravané prohráli podruhé v řadě, ale natáhli svou šňůru s alespoň jedním bodem na osm zápasů. Hostující tým v zápase vedl po první třetině 2:0, Liberec ale ještě do druhé přestávky srovnal. Ve třetí třetině nejprve skóroval domácí Dávid Gríger, do prodloužení ale poslal zápas Roberts Bukarts. V čase 64:22 rozhodl o vítězství Bílých Tygrů Jakub Klepiš.

„Pozitivní je hlavně to, že jsme vyhráli a můžeme si užít pocit vítězství. Nemůžeme ten pocit brát jako samozřejmost, ale zároveň se nesmíme bát mít ho rádi. Člověk pro to musí něco udělat a je jedno, jestli to přijde po základní hrací době, nebo po prodloužení, počítá se každý bod. V prodloužení to už je hodně o individuálních schopnostech hráčů a rozhodují i jiné faktory. Někdo může zakopnout, zlomit hokejku… Všechno se už pak víc projeví, když tam není tolik hráčů,“ nechal se slyšet pro www.hcbilitygri.cz Petr Kváča, brankář Severočechů.

Hokejisté Hradce Králové potvrdili dobrou formu, připsali si čtvrté vítězství v řadě. Proti Českým Budějovicím sice ztratili vedení 2:0, díky trefě Jakuba Lva ze čtvrté minuty prodloužení ale získali alespoň dva body za výhru 3:2.

„Půlku zápasu jsme hráli velmi dobře. Měli jsme dobrou energii a pohyb, drželi se na kotouči a šli do vedení 2:0. Velká škoda, že jsme neodskočili v přesilovkách, které se nám nedařily. Tam jsme mohli utkání zlomit. Ve druhé třetině jsme během kritické minuty dostali dva góly a trošičku to na nás padlo, Budějovice vyrovnaly hru. Potom rozhodovaly maličkosti. Nakonec jsme hodně rádi za druhý bod a vítězství si vážíme, protože Budějovice mají kvalitní tým,“ nechal se slyšet Tomáš Martinec, šéf střídačky Mountfieldu.

Poslední Zlín v domácím prostředí nedokázal navázat na překvapivé páteční vítězství z ledu pražské Sparty, s Pardubicemi prohrál 1:4. Východočeši potřetí v řadě v soutěži naplno bodovali. Dvěma góly se na čtvrtém vítězství v řadě nad Berany podílel útočník Ondřej Rohlík. „Nebylo to ideální, ale pak jsme se do toho dostali. Vytvořili jsme si spoustu šancí, ze kterých jsme vytěžili góly,“ řekl talentovaný forvard pro www.hcdynamo.cz.

Souhrn nedělního programu 30. kola hokejové extraligy

Bílí Tygři Liberec – HC Vítkovice Ridera 4:3 v prodl. (0:2, 2:0, 1:1 – 1:0).
Branky a nahrávky:
25. Klapka (Ordoš), 36. Ivan (Kolmann, Filippi), 48. Gríger (Birner, Filippi), 65. Klepiš (Rosandič) – 12. M. Kalus (L. Kovář), 20. L. Krenželok (Gewiese), 58. Roberts Bukarts (Gewiese, Lindberg). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:2, 1:1).
Branky a nahrávky:
42. Kubiš (P. Sedláček, Köhler) – 17. Camara (Cienciala, A. Musil), 28. Rohlík (Anděl, J. Mikuš), 38. Rohlík (Paulovič, J. Zdráhal), 57. Nakládal (Říčka, Blümel). Rozhodčí: Pešina, Obadal – Lederer, Rampír. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 2:3 (1:2, 0:0, 1:1).
Branky a nahrávky:
14. Koblasa (Kohout), 56. Černoch (O. Beránek, M. Rohan) – 10. Estephan (Baláž), 11. Kudrna (F. Lukeš, Demel), 43. P. Zdráhal (Demel, V. Hübl). Rozhodčí: Kika, M. Sýkora – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1).
Branky a nahrávky:
10. Kundrátek (Marinčin, Nestrašil), 38. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 59. Daňo (M. Růžička). Rozhodčí: Šír, Horák – Kis, Šimánek. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 588 (omezený počet).

Rytíři Kladno – HC Sparta Praha 0:6 (0:0, 0:2, 0:4).
Branky a nahrávky:
34. Dvořáček (D. Vitouch, J. Strnad), 38. Matuškin (T. Pavelka), 52. Řepík (T. Pavelka), 56. Buchtele (Sobotka, Chlapík), 57. E. Thorell (Matuškin, R. Horák), 60. Chlapík (T. Pavelka). Rozhodčí: Hradil, Micka – Ganger, Malý. Vyloučení: 3:5, navíc Dotchin (Kladno) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Mountfield HK – HC Motor České Budějovice 3:2 v prodl. (2:0, 0:2, 0:0 – 1:0).
Branky a nahrávky:
5. Jergl (Perret, Jank), 19. Lamper (Pilař), 64. Lev (Jergl, Blain) – 34. J. Novotný (Holec, Piskáček), 35. Gulaš (Pech, Vráblík). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Olomouc – HC Kometa Brno 0:2 (0:0, 0:2, 0:0).
Branky a nahrávky:
25. Krištof (Mueller, Holland), 32. Dočekal (R. Pavlík, Šoustal). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Klouček, Bohuněk. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Středa 8. prosince 2021 od 17.30 hodin: Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 10. prosince 2021 od 16.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Čtvrtek 23. prosince 2021 od 18.00 hodin: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Jan Velart. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME