17.09.2022

Mladá Boleslav otočila zápas v Liberci

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Mladé Boleslavi v devátém kole FORTUNA:LIGY zvítězili v Liberci 3:1 po obratu v druhé půli. Severočechy poslal do vedení ve 28. minutě Mick van Buren svým šestým gólem v sezoně nejvyšší soutěže, ale v 66. minutě srovnal z penalty střídající Marek Matějovský a v 86. minutě otočil stav Tomáš Ladra. V páté minutě nastavení pak přidal pojistku střídající Vojtěch Stránský.

Středočeši v lize porazili Slovan po 12 zápasech. Středočeši potvrdili, že se jim více daří venku, kde získali 10 z celkových 12 bodů v sezoně. Jejich trenérovi Pavlu Hoftychovi vyšel návrat do Liberce, který vedl před angažmá v Mladé Boleslavi. Severočeši doma podruhé za sebou prohráli a mohou přijít o třetí místo v tabulce. Hosté po druhém vítězství z posledních tří kol poskočili na sedmou příčku.

Mladá Boleslav ukončila dlouhou sérii neúspěchů pod Ještědem, která se táhla čtrnáct let. „Musím mužstvo ocenit, kluci věřili, že jsme schopní to zvládnout. Důležité byly příchody Jirky Skaláka a Máry Matějovského,“ pravil po utkání spokojený kouč Pavel Hoftych. Jak v rozhovoru s Denisou Doležalovou zhodnotil výkon mazáka Matějovského, který byl ústřední postavou duelu?

Byla to první mladoboleslavská výhra na půdě Slovanu po více než čtrnácti letech. „Vždycky, když jsme sem jeli, jsme se o tom bavili. Dlouho se to nepovedlo prolomit, tak jsme rádi, že se to povedlo dneska, a po slušném výkonu,“ ulevil si nejlepší hráč zápasu Marek Matějovský.

Liberec ve druhém poločase náskok neudržel a nakonec prohrál 1:3. „Věděli jsme, že to nebude jednoduché, někteří hráči nám chyběli, sestava byla trochu netradiční. Rozhodující byly dva okamžiky, ve kterých se zápas lámal,“ uvedl trenér Luboš Kozel. Co se mu nelíbilo?

Liberec díky gólu Micka van Burena v poločase vedl, ale nakonec padl 1:3. „Už první poločas nebyl úplně dobrý, ale měli jsme šance, dal jsem ten gól. Ve druhém poločase jsme nepodrželi míč, dělali chyby, ztráceli jsme míče. Druhý poločas se nám nepovedl,“ litoval nizozemský útočník, který si troufl odpovídat slušnou češtinou.

FC Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav 1:3 (1:0).

Branky: 28. van Buren – 66. Matějovský z pen., 86. Ladra, 90.+5 Stránský. Rozhodčí: Křepský – Paták, Líkař – Kocourek. Žluté karty: Matoušek, Vliegen – Dancák, Matějovský, Šeda. Diváci: 3358.

FC Slovan Liberec: Vliegen – Prebsl, Talovjerov, Plechatý – Mikula, Gebre Selassie (82. Varfolomejev), Červ, Preisler (76. Fukala) – Višinský (83. Rabušic) – van Buren (70. Rondić), Matoušek (70. Kozák). Trenér: Kozel.

FK Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Mareček, Dancák, Fulnek – Ekpai (60. Skalák, 85. Stránský), Ladra (90.+2 Mašek) – Krobot (46. Matějovský). Trenér: Hoftych.

Olomouc jasně vyhrála v Českých Budějovicích

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli s Olomoucí 0:3. Góly Sigmy vstřelili v první půli Denis Ventúra a Jan Navrátil, po přestávce zvýšil Pavel Zifčák. Jihočeši potvrdili mizernou bilanci na domácím hřišti v této sezoně, když z pěti zápasů získali jediný bod a pouze dvakrát skórovali.

Olomouc si polepšila na deváté místo, Dynamo v neúplné tabulce kleslo na 13. pozici.

„Z první nebezpečné akce jsme dokázali skórovat. Samozřejmě, že sebevědomí hráčů se vstřelenou brankou vzrostlo a když jsme ještě do přestávky přidali duhou, udělali jsme si dobrý základ pro vítězství,“ poznamenal Václav Jílek, trenér hostí.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 0:3 (0:2).
Branky:
25. Ventúra, 42. Navrátil, 53. Zifčák. Rozhodčí: Zelinka – Antoníček, Dohnálek – Szikszay. Žlutá karta: Čolić (SK Dynamo České Budějovice). Diváci: 2096.
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Čolić, Havel, Králik, Sluka – Čavoš (77. Broukal), Grič – Čmelík (46. Škoda), Hellebrand (77. Krch), Potočný – Zajíc (64. Hais). Trenér: Weber.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal (84. Sláma), Vraštil, Beneš, Zmrzlý – Ventúra, Breite (87. Košťál) – Zifčák (65. Spáčil), Růsek (65. Greššák), Navrátil – Chytil (87. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Každý chvilku tahal pilku: Brno–Teplice 2:2

Fotbalisté Brna remizovali s Teplicemi 2:2. Všechny góly padly už v úvodním poločase.

Na vedoucí trefu teplického Roberta Jukla domácí odpověděli brankami Musy Alliho a Michala Ševčíka, v nastavení stihl vyrovnat Tomáš Kučera. Moravský nováček doma bodoval po dvou předchozích prohrách a v neúplné tabulce je čtvrtý, Teplicím patří 11. místo.

Teplice se Zbrojovkou neprohrály čtvrtý soutěžní duel za sebou, ale současně v Brně protáhly čekání na ligové vítězství na čtyři utkání.

FC Zbrojovka Brno – FK Teplice 2:2 (2:2).
Branky:
18. Alli, 37. Ševčík – 7. Jukl, 45.+3 Kučera. Rozhodčí: Batík – Pečenka, Leška – Machálek. Žluté karty: Kučera, Hyčka (oba Teplice). Diváci: 4118.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Matejov – Texl (75. Blecha), Souček – Alli, Ševčík, Hladík (75. Fousek) – Řezníček. Trenér: Dostálek.
FK Teplice: Mucha – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, Jukl, Kučera, Shejbal (90.+3. Kodad) – Trubač (87. Dramé) – Gning (90.+3. Mareček), Žák (76. Fila). Trenér: Jarošík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME