02.10.2022

Nejprve na derby do Zlína a pak do Edenu, kam míří Liberec

FC Trinity Zlín

Redakce O2 TV Sport

Čtveřici zápasů nabídne nedělní program FORTUNA:LIGY. O2 TV Sport nabídne duel Zlína se Slováckem a Slavie s Libercem. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou začne v 15.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal budete moci sledovat zápasy Jablonec–Brno a Teplice–Pardubice.

Neděle 2. října 2022 od 16.00 hodin: FC Trinity Zlín – 1. FC Slovácko

Zlín na svém stadionu přivítá Slovácko, nad kterým zvítězil v posledním vzájemném duelu. Ale pozor, předtím s týmem z Uherského Hradiště třikrát v řadě prohrál. „Reprezentační přestávka podle mě prospěla oběma týmům. Slovácko už na závěr předchozího bloku působilo unaveně a určitě si vyříkalo nepovedený zápas s Jabloncem. Teď se k nám chystá v plné síle a před další náročnou várkou utkání,“ řekl zlínský kouč Jan Jelínek.

„Ševci“ zvítězili v jediném z posledních 12 ligových zápasů, zároveň ale prohráli jediné z posledních šesti kol. ‚‚My se na jejich rychlý fotbal chystáme pečlivě, chceme se také prezentovat aktivní hrou. Věřím, že na derby přijde hodně diváků a poženou nás za vítězstvím,“ doplnil.

Slovácko čeká pět kol na vítězství v české nejvyšší soutěži. „Hráči měli během reprezentační přestávky dost volna na to, aby nabrali hlavně psychické síly. Během října nás čeká porce devíti zápasů. Začínáme ve Zlíně, je to derby, v regionu hodně sledované. Už proto to nebude nic snadného,“ poznamenal Jan Palinek, kouč Slovácka.

Podle něj má Zlín solidní a dobře složený kádr. „Jeho kvality neodpovídají současnému umístění. My se ale musíme soustředit sami na sebe, dobrý začátek náročné série bude třeba hlavně pro pohodu v týmu. Chceme prostě ve Zlíně uspět,“ prohlásil.

Ještě před startem programu k hlavnímu odpolednímu utkání, zamíří pozornost moderátora Michala Hrdličky a experta Martina Vozábala do Jablonce a Teplic. „Reportérka Denisa Doležalová pohovoří s pardubickým kapitánem Janem Jeřábkem, proč se Východočechům proti Teplicím daří. Ze Střelnice se přihlásí Tereza Kubíčková s aktuálními informacemi o Petaru Musovi,“ poznamenal Michal Hrdlička.

„V rámci hlavního duelu se pobavíme i s reportérem Vladimírem Grebennikovem o atmosféře derby a dalších zajímavostech,“ uvedl.

Neděle 2. října 2022 od 19.00 hodin: SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec

Slavia v posledním vzájemném duelu prohrála, ale předtím v lize s Libercem desetkrát v řadě bodovala. „Plzeň svoje zápasy zvládá, my jsme venku třikrát ztratili a to dělá ten rozdíl. Případných šest bodů je dost. Pro nás to znamená, že nesmíme ztrácet a musíme zápasy zvládat,“ nechal se slyšet Jindřich Trpišovský, kouč Slavie.

Sešívaní ve čtyřech domácích zápasech ligové sezony zvítězili, dala v nich 23 branek a s 12 body jsou nejlepším týmem soutěže na svém stadionu. „O postavení v tabulce rozhoduje komplexnost výkonů. Potřebujeme vyrovnanost výkonů, ne v jednom jednoznačně zvítězit a v druhém ztratit,“ doplnil.

Liberec prohrál dvě z posledních tří utkání, obě doma. „Víme, že Slavia naposledy prohrála 0:3 v Plzni, takže určitě bude mít velkou motivaci po reprezentační pauze do toho vstoupit úspěšně. Čeká nás momentálně jeden z nejtěžších soupeřů,“ prohlásil Luboš Kozel, kouč Slovanu.

„Slavia má vždy hodně hráčů v reprezentaci, mají taky nějaké zdravotní problémy, takže je těžké odhadnout, kdo bude hrát. Ale ať je to kdokoliv, jsou to hráči nejvyšší kvality. Čeká nás velký test. Někteří naši hráči nemohou (kvůli hostování ze Slavie) nastoupit, bude to pro nás oslabení. Někteří patřili k našim nejlepším. Ale musíme si poradit bez nich, šanci dostanou další,“ nechal se slyšet.

„S experty Davidem Holoubkem a Davidem Kalivodou probereme kritické hodnocení Santose od slávistického šéfa Jaroslava Tvrdíka, reportér Radek Šilhan pohovoří s asistentem trenéra Slavie Jaroslavem Köstlem,“ dodal Michal Hrdlička.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME