22.04.2022

Oceláři ve finále opět vedou, ve vyprodané O2 areně zvítězili 3:2

HC Sparta Praha / Jakub Pláteník

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Třince vyhráli třetí extraligové finále na ledě Sparty 3:2 a v sérii hrané na čtyři výhry vedou 2:1.

Pražané stejně jako v předchozích utkáních o titul vedli, ale Oceláři dvěma góly ve druhé třetině otočili vývoj ve svůj prospěch. Sparta v play off prohrála poprvé doma, Třinec naopak úspěšně zvládl i páté utkání v halách soupeřů. Utkají sledovala zaplněná O2 arena – 17 220 diváků je nejvyšší návštěvou v sezoně. Finálová bitva pokračuje v sobotu v Praze.

Při druhé přestávce navštívil studio O2 TV Sport bývalý sparťanský hokejista Jiří Zelenka. „Nejradši bych šel klukům pomoci na led,“ prohlásil jeden z nejlepších kanonýrů v historii klubu v rozhovoru s Janem Homolkou, moderátorem studia. Co bylo základem někdejších úspěchů pražského týmu? Vidí v dnešní Spartě svého nástupce? A proč Pražané čekají na titul tolik let?

„Z počátku utkání jsme hráli trošičku bláznivě, brzy jsme lacině inkasovali. Kluky jsme nabádali, aby byli odvážnější, a pak za to byli odměněni,“ shrnul vývoj duelu trenér Václav Varaďa. Co v rozhovoru s Janem Hrabalem řekl k dění v závěru?

Sparta v prvním domácím duelu ztratila výhodu, kterou si přivezla z Třince. „Měli jsme dost šancí. Zkazili jsme si to tím, že jsme je neproměnili. Soupeř ze svých šancí skóroval, v tom byl rozdíl, to bylo rozhodující,“ mrzelo kouče Josefa Jandače v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou. Co řekl k prvnímu třineckému gólu a dění v ochozech O2 areny?

HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 0:2, 1:1).
Branky a nahrávky:
10. Řepík (Sobotka, Forman), 60. D. Kaše (Němeček. Řepík) – 29. Marcinko (Marinčin, Hrňa), 38. Nestrašil (Kundrátek), 48. Dravecký (M. Roman, Hrehorčák). Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Brejcha, Lederer. Vyloučení: 4:5, navíc T. Dvořák – Dravecký oba 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 17 220 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
HC Sparta Praha: J. Hudáček – Matuškin, Němeček, Polášek, T. Pavelka, T. Dvořák, Moravčík, Jurčina – Řepík, Sobotka, Forman – Chlapík, D. Kaše. Buchtele – Šmerha, Horák, E. Thorell – Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a M. Hořava.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil – M. Růžička, P. Vrána, Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil – Svačina, Marcinko, Chmielewski – Dravecký, M. Roman, Hrehorčák – Hrňa. Trenér: Varaďa.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME