13.09.2022

Oslabená Viktoria nestačila na Inter

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání hlavní fáze Ligy mistrů doma podlehli Interu Milán 0:2. Úřadující češti šampioni, kteří odehráli závěrečnou půlhodinu bez vyloučeného Pavla Buchy, zůstávají ve skupině C bez bodu.

Favorizovaný italský tým ve 20. minutě poslal do vedení Edin Džeko, který v 70. minutě při přesilovce hostů připravil druhou branku pro Denzela Dumfriese. Inter získal v tomto ročníku elitní soutěže první body.

Viktorii doma nevyšel už vstup do utkání a po celý zápas tahala za kratší konec. „V úvodu jsme nebyli tak aktivní, soupeř držel balon a zatlačil nás. V polovině první půle jsme změnili rozestavení, pak byla naše hra lepší,“ řekl kouč Michal Bílek v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

Plzeňská obrana byla od úvodu utkání proti Interu pod velkým tlakem, kterému nakonec neodolala. Západočeši na vlastním hřišti padli 0:2. „Od začátku jsme tahali za kratší konec, dvacet minut jsme se nedostali do hry. Potom jsme přeskupili řady a bylo to lepší,“ pravil stoper Lukáš Hejda. Co řekl k výkonu Edina Džeka, který byl ústřední postavou duelu?

Jan Sýkora si na lajně pořádně zaběhal s nizozemským reprezentantem Denzelem Dumfriesem a po jednom souboji s ním viděl i žlutou kartu. „Stačí půl sekundy a už se to těžko chytá, navíc oni nejsou blbí, jak cítí, že jste na nich nalepený, nebojí se spadnout. Oprávněná žlutá,“ připustil plzeňský univerzál. V čem byli hráči Interu lepší?

FC Viktoria Plzeň – Inter Milán 0:2 (0:1).
Branky:
20. Džeko, 70. Dumfries. Rozhodčí: Schärer – Zogaj, Erni – San (všichni Švýc.). Žluté karty: Sýkora, Kalvach, Jemelka – Bastoni, Gagliardani. Červená karta: 61. Bucha (Plzeň). Diváci: 11 252 (vyprodáno).
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Hejda, Pernica, Jemelka – Havel (76. Holík), Kalvach (76. N’Diaye), Bucha, Vlkanova (84. Čermák), Sýkora (71. Jirka) – Chorý (72. Bassey), Mosquera. Trenér: Bílek.
Inter Milán: Onana – Škriniar, Acerbi, Bastoni (64. D’Ambrosio) – Dumfries, Barella (72. Gagliardani), Brozović (84. Asllani), Mchitarjan (72. Calhanoglu), Gosens – Džeko, Correa (72. Martínez). Trenér: Inzaghi.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME