13.11.2022

Pardubice hostí Plzeň, Zlín vyzve Slavii

FC Trinity Zlín

Redakce O2 TV Sport

Nedělní čtveřice utkání FORTUNA:LIGY bude závěrečnou v roce 2022, do akce půjdou i oba největší favorité na titul: Plzeň odpoledne, Slavia večer. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete sledovat zápasy Brno–Olomouc a Hradec Králové – Slovácko.

Neděle 13. listopadu 2022 od 15.00 hodin: FK Pardubice – FC Viktoria Plzeň

Naposledy v azylu. Pokud se nestane nic mimořádného, na pardubické fotbalisty čeká závěrečné utkání v Ďolíčku s označením „domácí utkání“. Od jarní části by měly hrát ve svém městě na Letním stadionu. Východočeši prohráliy tři z posledních čtyř kol. „Pro nás to bude po dvou a půl letech loučení s azylem na Bohemce. Klobouk dolů před hráči a fanoušky, kteří tak dlouho dojížděli na domácí zápasy do Prahy. Chtěli bychom se s Ďolíčkem rozloučit dobrým výkonem a samozřejmě chceme urvat nějaké body,“ řekl pro www.fkpardubice.cz kouč Radoslav Kováč.

Pardubice doma prohrály čtyři z posledních pěti ligových duelů, ale v sezoně na svém hřišti získaly šest z celkových devíti bodů. „Plzeň má ve svých řadách výborné hráče. Chorý, Hejda, Pernica – to všechno jsou vysocí hráči, kteří se umí ze standardek prosadit. To jsou individuality, ale Plzeň má komplexní mančaft. Čeká nás těžký zápas. Vím, že plzeňští se také už těší na volno, protože toho letos odehráli opravdu hodně, nicméně toto bude utkání, které potřebují zvládnout. To my ale máme stejné, taky potřebujeme bodovat,“ konstatoval.

Plzeň v lize vyhrála pět z posledních šesti zápasů a z posledních 37 kol prohrála pouze jednou. „Hráči musí být plně koncentrovaní a dát do toho všechno, myslím si ale, že to ani nemusíme příliš připomínat. Oni sami se o tom mezi sebou baví a vědí, že jsou pro nás důležité body z jakéhokoliv zápasu. Pardubice nyní nejsou žádná výjimka,“ vyhlásil pro klubový web Pavel Horváth, asistent trenéra Viktorie.

Viktoria má s devíti obdrženými góly nejlepší obranu soutěže, venku v lize devatenáctkrát v řadě neprohrála. Po vítězném utkání s Brnem přetrvávají zdravotní problémy u některých hráčů plzeňského týmu. „Tomáš Chorý s Lukášem Kalvachem kvůli nim nedohráli. Vašek Jemelka také nebyl před Brnem úplně fit. Uvidíme, jak budou všichni před zápasem vypadat,“ sdělil.

„Pardubičtí hráči chtějí více hrát. Je u nich vidět větší úsilí a snaží se hrát fotbal, což je mnohdy v boji o záchranu těžké a někdy je potřeba taktiku změnit, takže uvidíme, s čím vyrukují na nás. Bude otázka, zda si to s námi budou chtít takzvaně rozdat, nebo se pokusí ubránit nějaké body,“ uzavřel.

Hlavní program se bude v úvodu věnovat souběžně hraným utkáním. „Reportér Vladimír Grebennikov sdělí aktuální informace k utkání Hradec Králové – Slovácko, pohovoří o náhradě za Radu a Vašulína. O reprezentantech promluví Klára Janáčková, která bude sledovat zápas Brna s Olomoucí,“ pronesl moderátor studia David Sobišek.

„S expertem Horst Sieglem probereme obranné standardní situace Plzně, u pardubického týmu srovnáme tuto a minulou sezonu,“ nechal se slyšet.

Neděle 13. listopadu 2022 od 18.00 hodin: FC Trinity Zlín – SK Slavia Praha

Podzimní program uzavře souboj Zlína se Slavií. Ševci ve FORTUNA:LIZE třikrát po sobě nebodovali a vyhráli v jediném z posledních devíti kol. Zlín doma v nejvyšší soutěži prohrál tři z posledních čtyř utkání, ale na svém stadionu získal osm z celkových 12 bodů v sezoně.

„Zkraje týdne jsme se museli dostat ze šoku z minulého kola, kdy jsme nedotáhli k bodům vedení 2:0 v poločase na Bohemians. Teď nás čeká ještě těžší kalibr,“ prohlásil zlínský kouč Jan Jelínek.

„Ševci“ ve FORTUNA:LIZE třikrát po sobě nebodovali a vyhráli v jediném z posledních devíti kol. „Slavia prohání vedoucí Plzeň, kvalita jejího kádru je známa. Ale cítím v týmu odhodlání se na závěr podzimu porvat o dobrý výsledek. Uděláme vše pro to, aby Slavia měla u nás špatný den. Porážet se nedá, ale porazit ano,“ konstatoval odhodlaně kouč remízového „krále“ soutěže.

Slavia vyhrála posledních sedm vzájemných ligových zápasů a na tuto bilanci touží navázat. „Jako každý rok chceme pro Slavii titul. Víme, že máme manko,“ prohlásil Jindřich Trpišovský, kouč „Sešívaných“.

Červenobílí dokázali ve Zlíně třikrát v řadě zvítězit. V této sezoně ale venku prohrála dva z posledních tří zápasů, mimo svůj stadion získala 10 z celkových 34 bodů v ročníku. „Musíme se soustředit na svoje zápasy, které potřebujeme zvládat. Chceme potvrdit zisk z posledních zápasů,“ dodal trenér týmu, který v tomto ročníku nastřílel už 47 branek, nejvíce ze všech účastníků.

„Ze slávistického týmu neunikne naší pozornosti s experty Martinem Vozábalem a Janem Rajnochem záložník Matěj Jurásek, jenž pomohl skolit Baník dvěma trefami. Reportér Radek Šilhan pohovoří o Oscarovi,“ dodal David Sobišek.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME