26.01.2023

Pardubice slavnostní vyřadí dres Petra Sýkory. Sledujte také jejich duel s Plzní

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Pardubic mají ve čtvrtečním předehrávaném utkání 42. kola Tipsport extraligy proti Plzni šanci opět navýšit vedení v soutěži. Duel proti Škodě bude mít i slavnostní nádech, Východočeši vyřadí číslo 37 na počest klubové legendy Petra Sýkory, přímý přenos začíná v 17.15 hodin na O2 TV Sport.

Aktuálně má Dynamo v čele náskok devíti bodů na druhé Vítkovice. Východočeský celek bude navazovat na sérii šesti extraligových výher a zároveň usilovat o čtvrté vítězství ve vzájemných zápasech v této sezoně. Pardubice celkově porazily Plzeň pětkrát v řadě. Na soutoku Labe s Chrudimkou Škoda uspěla naposledy v únoru 2019, od té doby sedmkrát prohrála.

„Užíváme si pohodu a cítíme, že na ledě teď dokážeme zvládnout i těžké zápasy. Nesmíme ale polevit, do konce základní části zbývá jedenáct utkání. Teď už ale není žádný soupeř jednoduchý, každý o něco hraje. Někdo o play off, někdo o to, aby se vyhnul baráži,“ prohlásil pardubický útočník Lukáš Radil.

Pardubice čeká ve čtvrtek páté utkání v průběhu devíti dnů. „Program je teď náročný, ale jsme profesionálové a víme, co dělat. Osobně jsem zvyklý hrát hodně zápasů, v Rusku nebo v Americe to bylo stejné. Nevadí mi to,“ řekl útočník Tomáš Hyka pro klubový YouTube kanál.

Slavnostní ceremoniál na Sýkorovu počest se uskuteční od 17.40 hodin. „Je to pro mě obrovská pocta a ohromně si toho vážím. Chtěl bych Pardubicím poděkovat a jsem za to moc rád. Tři čtvrtě kariéry jsem strávil v Pardubicích, mám to tady rád. Vážím si toho, že jsem v Dynamu mohl hrát celou kariéru a mohu v klubu působit i nyní,“ uvedl Petr Sýkora na www.hcdynamo.cz.

Čtyřiačtyřicetiletý bývalý vynikající útočník působil v extralize pouze v Pardubicích. Včetně baráže za ně odehrál 919 utkání s bilancí 393 branek a 280 asistencí. Sýkora se podílel na mistrovských titulech v sezonách 2004/2005 a 2009/2010, dvakrát se stal nejlepším střelcem soutěže. V současnosti pracuje v mateřském klubu jako skaut.

Petr Sýkora bude třináctým hráčem, kterého pardubický klub podobně ocení. Pod stropem haly mají dresy Jiří Dolana (číslo 5), Stanislav Prýl (6), Dominik Hašek (9), Jiří Šejba, Josef Paleček (oba 10), Vladimír Martinec (13), Karel Mach (16), Bohuslav Šťastný (17), Vladimír Dvořáček, Jiří Novák (oba 20), Milan Koďousek (21) a Otakar Janecký (91). Stejné pocty se dostalo i trenérovi Horymíru Sekerovi a zakladateli klubu Vilému Weissovi.

Plzeň po třech výhrách v řadě v neděli nestačila na Olomouc, na jejím ledě prohrála 2:3. „Pro mě to byl dnes guláš. Bylo to urputné z obou stran a nechyběla spousta vyhrocených situací. Zvláštní na obě strany, ale vyrovnané, domácí nakonec dali o jeden gól více,“ prohlásil pro www.hcskoda.cz útočník Jan Schleiss.

Začátek ceremoniálu je naplánován od 17.40 hodin, O2 TV Sport jej nabídne v přímém přenosu.

„Pardubicím chybí jedno vychytané čisté konto, aby vyrovnaly tento klubový rok ze základní části 2006/2007, s expertem Jiřím Tlustým rozebereme brankářskou dvojici Roman Will – Dominik Frodl. Podíváme se i na produktivního Mateje Pauloviče, který vstřelil čtyři branky v posledních čtyřech utkáních,“ uvedl moderátor Jan Homolka.

Plzni se v Pardubicích nedaří. „Z hráčů škodovky rozebereme hru Petra Zámorského včetně jeho herního vyžití. Dále si srovnáme hru a výkonnost Ludwiga Blomstranda,“ dodal s tím, že reportérka Tereza Kubíčková před zápasem vyzpovídá Lukáše Sedláka a Petra Zámorského.

Začátek studia: 17.15 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jiří Tlustý. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME