25.07.2022

Plzeň chce v přenosu na O2 TV Sport zvládnout odvetu s Helsinkami

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté plzeňské Viktorie vyhlíží domácí duel s HJK Helsinky. Do odvety 2. předkola Ligy mistrů jdou po výhře 2:1 ve finském hlavním městě s jasným úkolem: před vyprodanými tribunami Doosan Areny stvrdit postup. Zápas vysílá O2 TV Sport, studio s moderátorem Radkem Šilhanem začíná v 18.40 hodin.

„Budeme chtít hrát aktivně, nejdeme do zápasu s tím, že chceme ubránit výsledek. To v žádném případě. Bude samozřejmě platit to, co v každém našem zápase – budeme chtít hrát poctivě dozadu. Ale chceme být nebezpeční pro soupeřovu branku a utkání vyhrát,“ řekl kouč Viktorie Michal Bílek.

Plzeň, která naposledy hrála hlavní fázi Ligy mistrů v ročníku 2018/2019, v případě úterního postupu ve 3. předkole Ligy mistrů narazí na lepšího z dvojice NK Maribor/Šeriff Tiraspol.

„Jdeme do toho s tím, že chceme uspět, potěšit fanoušky, udělat radost i sami sobě. Už po úterku chceme mít jistotu, že budeme v základní skupině evropských pohárů,“ pokračoval bývalý reprezentační trenér.

Viktoria si dosud zahrála skupinu Ligy mistrů třikrát, v letech 2011 a 2013 do ní postoupila z předkol, v roce 2018 pak přímo coby vítěz české ligy. V Helsinkách utnula sérii 10 zápasů bez vítězství v předkolech Ligy mistrů.

„Známe důležitost tohoto zápasu, každý ví, o co hrajeme. Nálada je dobrá. Čeká náš těžký souboj – to víme, protože jsme se o tom sami přesvědčili ve Finsku. Očekáváme, že nás fanoušci poženou a dobře to pro nás dopadne,“ prohlásil pro www.fcviktoria.cz kapitán Lukáš Hejda.

Západočechy podpoří plný dům, Doosan Arena totiž už několik dní dopředu hlásí vyprodáno. „V Plzni vždycky chodili lidi, jsme za to rádi. Před plným stadionem se hraje výborně, těšíme se na to. Cítíme všichni, že jsme doma hodně silní. Doufám, že to tak bude pokračovat. Snad si to s fanoušky užijeme a postoupíme,“ doplnila stálice zadních řad Západočechů.

Fanoušci se mohou těšit na atraktivní předzápasový program přímo z Plzně, kde moderátor Radek Šilhan přivítá ve studiu Davida Limberského, odchovance plzeňské Viktorie, který získal pět mistrovských titulů. „Rozebereme úvodní duel ve finské metropoli, samozřejmě se zaměříme na plzeňský tým a jeho hru, aby stvrdil postup,“ poznamenal Radek Šilhan.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME