12.09.2022

Plzeň jde na Inter, a to i na programu Premier Sport 2

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně ve druhém utkání hlavní fáze Ligy mistrů v úterý přivítají Inter Milán. Oba týmy minulou středu odstartovaly skupinu C porážkou. Obsáhlé předzápasové studio začíná v 17.45 hodin.

Hosty moderátorů Petra Svěceného a Libora Boučka budou Marek Jankulovski, David Limberský a Miroslav Jirkal. Do studia zavítá také sportovní ředitel Viktorie Daniel Kolář.

Úterý 12. září 2022: FC Viktoria Plzeň – Inter Milán

Plzeň by proti Interu ráda potvrdila výtečnou domácí formu. Západočeši před svými fanoušky v evropských soutěžích neprohráli od výprasku 0:5 s Realem Madrid ve skupině Ligy mistrů v listopadu 2018 a z posledních 11 pohárových duelů v Doosan Areně desetkrát zvítězili.

„Pokud chceme dosáhnout nějakého úspěchu a bodu, tak tady se o to musíme pokusit. Věřím, že jsme v domácím prostředí velmi silní. Fanoušci nás zase poženou dopředu, hodně nám pomůžou i v těžkých fázích hry. Myslím, že jsme schopni zítra uhrát dobrý výsledek,“ prohlásil pro www.fcviktoria.cz kouč Michal Bílek.

„Doma neprohráváme. Věříme, že jsme schopní proti Interu odehrát dobrý zápas s lepším výsledkem než v Barceloně,“ pokračoval s tím, že mu budou znovu chybět zranění útočník Jan Kliment a krajní záložník Jan Kopic.

Ofenzivu Barcelony táhne Rober Lewandoski, ač Interu bude zřejmě chybět Romelu Lukaku, pořád má italský gigant ve svých řadách například Edina Džeka, který se v osmi zápasech proti Viktorii Plzeň trefil hned devětkrát. „Edin Džeko je pořád velmi kvalitní hráč, má nádhernou kariéru. Svou výkonnost nadále ukazuje i v Interu. Budeme se snažit je držet co nejdále od naší brány, nejen Džeko je totiž vynikající. Věřím, že na ně budeme dobře připraveni a do moc šancí je nepustíme,“ poznamenal kouč Viktorie.

Oba týmy se v úterý večer budou prát o své první body ve skupině. „Inter má natolik zkušené mužstvo, že s nimi jedna porážka nijak nezamává. Všichni jejich hráči jsou sebevědomí, mají obrovskou kvalitu a určitě do toho půjdou s tím, že tady můžou vyhrát. Jsme si toho vědomi, ale chceme jim pozici favorita co nejvíce znepříjemnit,“ doplnil Michal Bílek.

Hodinovým studiem provedou zkušení moderátoři Petr Svěcený a Libor Bouček. Diváci se mohou těšit na zajímavou reportáž z plzeňského vystoupení v Barceloně nebo na představení jistotu Interu jménem Milan Škriniar.

„S našimi experty probereme detailně sestavy obou celků, blíže si představíme Fortuna Basseyho. Reportér Radek Šilhan zprostředkuje před startem duelu názory asistenta trenéra Plzně Pavla Horvátha,“ uvedl Petr Svěcený.

Začátek studia: 17.45 hodin. Moderátoři: Petr Svěcený a Libor Bouček. Hosté: Marek Jankulovski, David Limberský a Miroslav Jirkal. Speciální host: Daniel Kolář. Komentátoři: Jan Homolka a Aleš Svoboda. Reportér: Radek Šilhan.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME