05.02.2023

Plzeň míří do Brna, Sparta přivítá Mladou Boleslav

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

S cílem snížit ztrátu na vedoucí Slavii nastoupí v neděli od 15.00 hodin fotbalisté Plzně ke svému utkání na stadionu Zbrojovky. Od 18.00 hodin se pak utkají v rámci hlavního programu na O2 TV Sport Sparta a Mladá Boleslav. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete sledovat zápasy Hradec Králové – Bohemians a České Budějovice – Liberec.

Neděle 5. února 2023 od 15.00 hodin: FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň

Brňané se představí doma poprvé v jarní části sezony. Před týdnem remizovali bez branek v Mladé Boleslavi. „Měli jsme možnost vidět domácí nezdar Plzně s Hradcem Králové, i to, jak soupeř dospěl k výhře. Může to být pro nás návod, ale máme jinak poskládané mužstvo a myslím, že dva zápasy po sobě Plzeň takto nesehraje. Trochu zaostala za podzimními výkony a to se opakovat nebude,“ řekl brněnský kouč Richard Dostálek pro web klubu.

Proti Viktorii bude postrádat dvojici hráčů, která je u nás z tohoto klubu na hostování – Josefa Koželuha a Šimona Faltu. „Dále nám chybí Fousek, který se v Mladé Boleslavi zranil. Naopak se vracejí vykartovaní Endl se Součkem. Na hráče apelujeme, aby byli poctiví směrem dozadu a aktivní do ofenzivy. Návod a analýzu soupeře hráči dostali, že by nás Plzeňští nějak zásadně překvapili, to by se stát nemělo. Jde spíš o to, abychom překvapili my je. Čekají nás těžké zápasy a soustředíme se vždy na ten nejbližší, abychom pokaždé dokázali vydolovat to, co bude v našich silách,“ doplnil.

Pro Plzeň byla překvapivá porážka 1:2 s Hradcem třetí bodovou ztrátou z posledních čtyř kol. Na vítěznou vlnu by se Západočeši rádi vrátili na půdě jedenácté Zbrojovky, kterou v nejvyšší soutěži porazili osmkrát v řadě.

„Je to jasné, potřebujeme tři body. Byť Brno doma není úplně slabé, potřebujeme vyhrát a udržet se nahoře. Po Hradci Králové jsme měli detailní rozbor, stejně jako po každém zápase, a našli jsme věci, které musíme vylepšit. Určitě chceme být aktivnější a kompaktnější, než proti Hradci Králové,“ uvedl asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth pro klubový web.

Plzeň vyhrála posledních osm vzájemných ligových zápasů. „Brno je doma nepříjemné, mají dobré hráče a mužstvo, které je dlouho pohromadě. Určitě není náhoda, že Kuba Řezníček góly dává. Je to zkušený hráč a svůj tým táhne, takže naše příprava se týká i toho, jak ho bránit,“ dodal.

Hlavní pozornost předzápasového programu nejprve zamíří do Českých Budějovic, které hostí Liberec, a na duel Hradec Králové – Bohemians. „Z jihu Čech se přihlásí reportérka Klára Janáčková, která o změnách v sestavě Dynamu po MOL Cupu. Tereza Kubíčková zase rozebere post brankářské jedničky Hradce Králové,“ řekl moderátor David Sobišek.

„S expertem Janem Rajnochem rozebereme inkasované branky Plzně v duelu s Hradcem Králové, o brněnském Allim pohovoří reportér Radek Šilhan,“ pokračoval.

Neděle 5. února 2023 od 18.00 hodin: AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav

Sparta na rozdíl od Slavie zaváhání Viktorie naplno nevyužila a v Olomouci před týdnem hrála 1:1. Její ztráta na první příčku narostla na sedm bodů. Letenští v poslední době na osmou Mladou Boleslav umí a v lize ji zdolali šestkrát po sobě.

„Je potřeba mít utkání více ve vlastních rukách, zvlášť při práci s míčem. V tom se musíme zlepšit. Musíme být dobří v osobních soubojích a vyhrávat druhé míče, protože jinak to může být zápas, který bude vyhovovat soupeři,“ řekl sparťanský asistent Lars Friis.

Mladá Boleslav remizovala v prvním utkání jarní části FORTUNA:LIGY 0:0 s Brnem. V posledních třech kolech neprohrála, venku v lize minule vyhrála po třech porážkách a v ročníku tam získala 13 z celkových 23 bodů.

„S experty Antonínem Rosou a Zdeňkem Ščasným nejprve probereme ligový debut Vasila Kušeje, ze Sparty se zaměříme na Awera Mabila,“ dodal David Sobišek s tím, že reportér Vladimír Grebennikov pohovoří o sparťanské sestavě, rozestavení a zdravotním stavu hráčů.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME