01.10.2022

Plzeň neudržela vedení v Ďolíčku

Bohemians Praha 1905

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně v 10. kole FORTUNA:LIGY jen remizovali na půdě Bohemians 1905 1:1 a mohou přijít o část svého náskoku na čele tabulky.

Západočeského obhájce titulu poslal ve 24. minutě do vedení bývalý hráč „Klokanů“ Jhon Mosquera, ale v 52. minutě za Pražany srovnal střídající Václav Drchal.

Viktoria sice protáhla svou rekordní sérii bez porážky v lize na 31 utkání, ale po sedmi kolech nezvítězila. Západočeši vedou tabulku o čtyři body před Slavií, která hraje v neděli s Libercem. Plzeňští mají k dobru odložený duel s Brnem. Bohemians s Viktorií v lize poprvé po pěti utkáních neprohráli, bodovali potřetí z posledních čtyř kol a v neúplné tabulce jsou třetí.

„Před utkáním bychom bod brali, ale když v devadesáté minutě trefíte břevno a máte několik vyložených šancí, tak mi to přijde málo. Ale nechci být nepokorný,“ prohlásil kouč Jaroslav Veselý v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

„Soupeř měl ve druhé půli příležitosti, které neproměnil. Musíme se trochu poučit a taky do naší hry dostat to nadšení, jaké má Bohemka,“ uvedl trenér Michal Bílek. Co řekl k výkonu brankáře Mariána Tvrdoně?

Do brány Plzně se při zranění Jindřicha Staňka postavil Marián Tvrdoň. Těžkou úlohu zvládl, Viktorii pomohl k remíze 1:1 proti Bohemians několika parádními zákroky a inkasoval jen jednou po rohovém kopu. „Dostal to na zadní tyč, byl tam úplně volný. Džemovi to prošlo mezi nohama, já jsem reagoval na poslední chvíli, už tomu nešlo zabránit,“ popisoval gól Václava Drchala.

Bohemians Praha 1905 – FC Viktoria Plzeň 1:1 (0:1).
Branky:
52. Drchal – 24. Mosquera. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Dohnálek – Kocourek. Žluté karty: Kovařík, Beran – Havel, Jemelka. Diváci: 5712.
Bohemians Praha 1905: Valeš – Köstl, Křapka, Hůlka – Dostál, Jánoš (82. Krch), Jindřišek, Prekop (72. Mužík) – Hronek (56. Kovařík), Květ (72. Beran) – Puškáč (46. Drchal). Trenér: Veselý.
FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Kalvach, Bucha – Pilař (59. Kopic), Vlkanova (76. Čermák), Mosquera (88. Jirka) – Chorý. Trenér: Bílek.

Olomouc v nastavení vyrovnala v Mladé Boleslavi

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali na svém hřišti 1:1 s Olomoucí a ani na pátý pokus se nedočkali premiérového domácího triumfu v sezoně. Středočeši vedli od čtvrté minuty po gólu Jakuba Fulneka, hosté ale srovnali v první minutě nastaveného času zásluhou Víta Beneše.

Oba týmy tak zůstávají ve středu neúplné tabulky, Mladá Boleslav je osmá, Olomouc devátá. Středočeši prodloužili sérii bez porážky na čtyři utkání, doma ale neporazili Hanáky ani posedmé za sebou. Olomouc nevyhrála po dvou zápasech.

FK Mladá Boleslav – SK Sigma Olomouc 1:1 (1:0).
Branky:
4. Fulnek – 90.+1 Beneš. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Pečenka – Orel. Žluté karty: Ladra – Navrátil. Diváci: 1142.
FK Mladá Boleslav: Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Matějovský (90. Látal), Mareček, Fulnek – Ekpai (55. Stránský), Ladra (83. Donát), Skalák (55. Žitný). Trenér: Hoftych.
SK Sigma Olomouc: Trefil – Chvátal (46. Sláma), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Breite (70. Šíp), Ventúra (60. Greššák) – Zifčák (46. Spáčil), Růsek (90.+5 Poulolo), Navrátil – Chytil. Trenér: Jílek.

Dynamo po skvělých úvodech do poločasů vyhrálo v Ostravě

Fotbalisté Českých Budějovic zvítězili v Ostravě 2:1 a bodovali po sérii tří porážek. Baník utrpěl už čtvrtou domácí prohru v sezoně nejvyšší soutěže. Slezané sice měli spoustu šancí a třikrát trefili tyč, ale branka střídajícího Muhameda Tijaniho z 82. minuty jim přinesla pouze snížení. Za hosty skórovali už ve druhé minutě Daniel Hais a krátce po změně stran Lukáš Čmelík.

Českobudějovičtí v neúplné tabulce poskočili na 10. místo, ostravský tým je dvanáctý. Baník tak doma prohrál s Budějovicemi po sedmi ligových duelech.

FC Baník Ostrava – SK Dynamo České Budějovice 1:2 (0:1).
Branky:
82. Tijani – 2. Hais, 50. Čmelík. Rozhodčí: Černý – Podaný, Líkař – Batík. Žluté karty: Cadu, P. Jaroň, Almási – Sluka, Janáček, Weber (trenér). Diváci: 6011.
FC Baník Ostrava: Laštůvka – Ndefe (64. P. Jaroň), Frydrych, Lischka, Fleišman – Cadu, Boula (71. Tijani), Kuzmanović, Plavšić – Klíma, Almási. Trenér: Vrba.
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Čolić, Králik, Havel, Sluka – Čmelík (57. Švec), Čavoš, Hellebrand (89. Sladký), Broukal, Potočný – Hais (83. Skovajsa). Trenér: Weber.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME