05.02.2023

Plzeň otočila zápas v Brně

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně nakonec zvládli utkání 18. kola FORTUNA:LIGY v Brně a vyhráli zde 3:1.

Na vedoucí gól domácího Michala Ševčíka z deváté minuty odpověděli po přestávce v rozmezí deseti minut Pavel Bucha a Jan Kopic. V nastavení přidal pojistku střídající Adam Vlkanova při přesilovce po vyloučení Josefa Divíška.

Obhájce trofeje na jaře poprvé zvítězil a z druhého místa ztrácí bod na vedoucí Slavii. Brněnský nováček nevyhrál páté kolo po sobě, získal v nich jediný bod a v tabulce zůstal jedenáctý. Brno tak prohrálo třetí z posledních čtyř kol, naopak Plzeň protáhla venkovní ligovou sérii bez porážky na 21 duelů.

„Zvládli jsme to dobře. I když jsme prohrávali, bylo vidět, že kluci to chtějí zvládnout. Díky za ten výkon, sehráli jsme dobré utkání,“ cenil si Michal Bílek v rozhovoru s Radkem Šilhanem. Jak se mu líbil výkon Romana Květa?

„Bylo nepříjemné, že jsme dostali z první akce soupeře, trochu to s námi zatřáslo. Pak jsme se dostali do hry, drželi jsme dobře balon, a nakonec se to otočilo, takže spokojenost,“ líčil střelec vítězné branky Jan Kopic.

„Trošku se to lámalo ve druhé polovině, kdy jsme místo gólu na 2:0 inkasovali na 1:1. To nám ublížilo. Hráče ale musím pochválit, odehráli bojovný zápas, sáhli si na dno,“ prohlásil kouč Richard Dostálek.

FC Zbrojovka Brno – FC Viktoria Plzeň 1:3 (1:0).
Branky:
9. Ševčík – 59. Bucha, 69. Kopic, 90.+6 Vlkanova. Rozhodčí: Orel – Caletka, Matoušek – Kocourek. Žluté karty: Ševčík, Šural – Hejda, Ndiaye, Květ. Červená karta: 75. Divíšek (Brno). Diváci: 5018.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Šural, Endl, Divíšek – Texl (81. Pachlopník), Souček (37. Hladík) – Matejov (69. Ali), Blecha (69. Granečný), Ševčík (81. Rogožan) – Řezníček. Trenér: Dostálek.
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach (21. Ndiaye) – Kopic (89. Jirka), Květ (62. Vlkanova), Mosquera – Chorý. Trenér: Bílek.

Hradec Králové nestačil na Bohemians

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 zvítězili v 18. kole první ligy 2:0 nad Hradcem Králové a dostali se na čtvrté místo tabulky. Duel v mladoboleslavské Lokotrans Areně, kde hrají Východočeši během výstavby svého stadionu domácí utkání, rozhodly branky Lukáše Hůlky ze sedmé minuty a Václava Drchala ze 41. minuty. V úvodu druhé půle byl vyloučen hostující Daniel Köstl.

„Museli jsme to vydřít, bylo důležité, že jsme neinkasovali kontaktní gól. Mohl bych vypíchnout pět šest individuálních výkonů, ale bylo by to nefér. Je to především týmové vítězství,“ prohlásil kouč Bohemians Jaroslav Veselý.

FC Hradec Králové – Bohemians Praha 1905 0:2 (0:2).
Branky:
7. Hůlka, 41. Drchal. Rozhodčí: Černý – Volf, Pospíšil – Batík. Žluté karty: Dvořák, Čihák – Jedlička, Jánoš.Červená karta: 49. Köstl. Diváci: 1039.

FC Hradec Králové: Reichl – Klíma (63. Trusa), Čech (46. Čihák), Leibl – Gabriel, Smrž, Kodeš (63. Dvořák), Novotný – Pudhorocký (46. Rada) – Ryneš, Matěj Koubek. Trenér: Miroslav Koubek.
Bohemians Praha 1905: Jedlička – Hůlka, Petrák, Vondra – Köstl, Jánoš (85. Kadlec), Čermák, Kovařík (55. Dostál) – Drchal (69. Matoušek), Prekop (85. Mužík) – Puškáč (55. Jindřišek). Trenér: Veselý.

Dynamu se nedaří, nestačilo na Liberec

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli v 18. kole první ligy s Libercem 0:2 a v jarní části sezony nejvyšší soutěže ani podruhé nebodovali a neskórovali.

Za hosty se nejprve ve 41. minutě trefil Lukáš Červ a v závěru utkání uzavřel skóre střídající Imad Rondič z penalty. V 77. minutě byl vyloučen domácí Quadri Adediran. Slovan zvítězil po dvou kolech a posunul se na osmé místo, Dynamo je v tabulce třinácté. Liberec v lize porazil České Budějovice po čtyřech zápasech.

„Většina hráčů podala velmi dobrý výkon, i když byla řada situací, které jsme mohli vyřešit lépe. Ale důležité je i to, že jsme se do koncovky dostávali. Snažíme se hrát čistě, abychom nefaulovali a domácí hráli dneska tvrdě,“ řekl kouč vítězů Luboš Kozel.

SK Dynamo České Budějovice – FC Slovan Liberec 0:2 (0:1).
Branky:
41. Červ, 87. Rondić z pen. Rozhodčí: Starý – Kubr, Slavíček – Nehasil. Žluté karty: Čolić, Hora, Penner, Potočný, Adediran, Janáček. Červená karta: 77. Adediran (České Budějovice). Diváci: 1752.
SK Dynamo České Budějovice: Janáček – Čolić, Havel, Králik, Skovajsa – Hora, Čermák (79. Hellebrand), Penner (66. Čavoš) – Čmelík (46. Matoušek), Potočný (66. Škoda), Adediran. Trenér: Nikl.
FC Slovan Liberec: Bačkovský – Gebre Selassie, Prebsl, Plechatý – Fukala, Červ, Valenta (83. Tupta), Frýdek (69. Ghali), Preisler (83. Purzitidis) – Višinský (76. Doumbia) – Olatunji (83. Rondić). Trenér: Kozel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME