05.10.2022

Real Madrid hostí Šachtar Doněck

Real Madrid

Redakce O2 TV Sport

Zajímavý zápas nabídne Premier Sport 2 i ve středu večer. Real Madrid na svém stadionu hostí Šachtar Doněck. Předzápasový program, který moderuje Petr Svěcený, startuje ve 20.20 hodin.

Středa 5. října 2022: Real Madrid – Šachtar Doněck

Real Madrid v lize poprvé zaváhal, v neděli remizoval doma s Osasunou 1:1, přestože hrál víc než 15 minut v početní výhodě po vyloučení Garcíi. Po této ztrátě tak musel Real přepustit vedení v LaLize rivalovi z Barcelony. Španělskému velikánovi se ale postaví Šachtar Doněck, jenž v Champions League porazil Lipsko a remizoval se Celticem. Šachtar vede průběžnou tabulku Premier ligy, v pěti utkáních nasbíral 13 bodů. Mezi oběma soupeři tak zeje dvoubodová mezera.

„Čeká nás duel s náročným soupeřem. Šachtar rozehrál tuto sezonu Ligy mistrů velmi dobře a povedlo se mu porazit Lipsko. Takže k němu chováme ten nejvyšší respekt. Už jsme se proti Šachtaru postavili několikrát a nemyslím si, že by oslabili. Herně je to stejný tým, proti kterému jsme hráli loni. Mají velmi rychlé útočníky, což jim umožňuje hrát ofenzivní a atraktivní fotbal,“ prohlásil na předzápasové tiskové konferenci trenér Realu Carlo Ancelotti.

Oba celky se naposledy utkaly v minulém ročníku Ligy mistrů. Real vyhrál v Kyjevě, kde vloni Šachtar nastupoval k domácím utkáním, jednoznačně 5:0, doma pak porazil ukrajinský klub 2:1, oba góly Bílého baletu vsítil Benzema.

Každopádně Doněck může jít do duelu s velikánem zdravě sebevědomý. „Myslím si, že výsledek v obou zápasech nebyl náhodný, zasloužili jsme si je svou týmovou prací. Ano, měli jsme i štěstí, ale to přeje připraveným,“ poznamenal pro web klubu záložník Mychajlo Mudryk.

„V úvodu našeho předzápasového studia se s experty Karlem Poborským a Tomášem Ujfalušim pobavíme o úterní prohře Plzně v Mnichově. Dále probereme i překvapivé prohry Realu, dotkneme si problematiky války ve vztahu k doněckému klubu, který nastupuje k ‚domácím‘ utkáním Ligy mistrů ve Varšavě,“ poznamenal moderátor studia Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.20 hodin. Moderátor: Petr Svěcený. Hosté: Karel Poborský a Tomáš Ujfaluši. Komentátoři: Václav Pilný a Tomáš Radotínský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME