19.03.2023

Repríza finále je tu! Sparta vyzve v O2 areně Třinec

HC Sparta Praha / Jan Beneš

Redakce O2 TV Sport

Neděle rozehraje zbývající dvě čtvrtfinálové série Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy. Pražská Sparta se utká s Oceláři už odpoledne, předzápasové studio startuje ve 13.30 hodin na O2 TV Sport.

Sparta čeká na zlatý úspěch od roku 2007. K tomu, aby mohla pokračovat v cestě za svým snem se ale potřebuje převalit přes mistra. má Ocelářům co vracet. „Zastavit Třinec je výzva pro celý tým. Nejen pro trenéry, ale i pro hráče. Chceme přes něj najít cestu, porazit ho a postoupit do semifinále,“ uvedl kouč Miloslav Hořava pro klubový web.

„Jsme natěšení. Čeká nás nejlepší část sezony, o kterou bude největší zájem i u našich fanoušků, kteří byli skvělí už v základní části. Musím říct, že je pro mě podpora fanoušků neskutečná. Nevěřil jsem tomu. Vždycky jsme tipovali, kolik přijde lidí a já jen kroutil hlavou. Chodilo pravidelně přes deset tisíc diváků, což je pro mě neskutečné číslo, kterému svým způsobem nerozumím,“ pokračoval.

Šéf sparťanské střídačky varoval před sílou soupeře, ačkoliv se Slezané potýkali v základní části s nevyrovnanými výkony a skončili až šestí. „Třinec je téměř stejný tým. Šampion, který vyhrál třikrát za sebou. Jestli si někdo myslí, že měli v základní části problémy a budou tak slabší… Nebudou. Budou ohromně silní. Nechci říct, že jsou největší favorit, ale jsou silný tým, který umí play off hrát. A ví, jak ho hrát. Jsou ohromně sebevědomí, protože ví, že play off vždycky hráli výborně, což je pro tým důležité,“ uzavřel.

Sparťané půjdou do klání proti Ocelářům povzbuzeni povedeným závěrem sezony. „Jsme natěšení, cítíme se dobře, dobře jsme potrénovali. Je cítit výborná energie. Respektujeme sílu každého soupeře, ale jsme zdravě sebevědomí. Cíl je jasný, mluvit o něm nebudu. Nikdo, kdo udělá play off, do toho nejde s tím, že postoupí do semifinále a má hotovo, to určitě ne. Všichni víme, co chceme. Motivace vyhrát je obrovská,“ konstatoval útočník Miroslav Forman.

Třinec v předkole play off přehrál Litvínov 3:0 na zápasy. Jasně tedy ukázal, že recept na úspěch rozhodně nezapomněl. „Naši hráči mají svou vlastní zkušenost. A tahle zkušenost jim velí, že je zapotřebí hrát dobrým systémem. Když si vezmete zpátky několik extraligových mistrů, všichni hráli dobrou obrannou hru. Tituly se nevyhrávají útočným systémem, vyhrává je kvalitní a dobrá obrana,“ prohlásil trenér Zdeněk Moták.

Očekává velmi těžkou sérii: „Sparta je klub, který získal 99 bodů v základní části, skončili na třetím místě. Zároveň je to ale společensky, kulturně a hlavně sportovně velká událost. Uděláme všechno pro to, abychom na Spartu byli co nejlépe připraveni. A že začínáme venku? Je to úplně jedno, každý chce získat body.“

Zkušenosti s působením ve Spartě má také kapitán Petr Vrána. „Sparta po výměně trenéra začala hrát výborně a mám dojem, že neprohráli moc zápasů. Chytili fazonu. Nebude to nic jednoduchého. Všichni víme, že do týmu zase investovali, přivedli kvalitní hráče a mají vyrovnaný mančaft. Je to těžký soupeř. My jsme vyhráli třikrát po sobě a nechceme vypadnout ve čtvrtfinále, i když sezona byla, jaká byla. Každý si chce zopakovat zážitky spojené s titulem a chce mít možnost se o něj zase porvat,“ nechal se slyšet.

„S expertem Jiřím Tlustým se nejprve ohlédneme za finálovou sérií minulé sezony. U Sparty se zaměříme na brankáře Kováře, obránce Kempného a útočníka Tomáška. Tématem Ocelářů jsou jejich výborné přesilové hry a Andrej Nestrašil. Neopomeneme ani důležitost kapitána Vrány,“ poznamenal Jan Homolka, moderátor studia O2 TV Sport.

Začátek studia: 13.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jiří Tlustý. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME