02.02.2023

Repríza finále po 30 letech: Vítkovice vyzvou Spartu a ocení Vladimíra Vůjtka

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport

Hokejový zápas s historickým odkazem nabídne ve svém pátečním programu O2 TV Sport. Od 17.00 hodin sledujte duel Vítkovic se Spartou.

Domácí klub si připomene slavnou bitvu ve finále 1993. Domácí nastoupí v retro dresech z téhož roku a ocenění se dočká bývalý útočník a poté vynikající trenér Vladimír Vůjtek, jehož dres bude vyvěšen pod strop haly.

„Myslím, že to bude v prvé řadě velký hokejový svátek. Nejen pro nás, co se kolem vítkovického hokeje pohybujeme, ale svátek pro fanoušky. Vzdáme hold vítkovické osobnosti, legendě, člověku, který strávil prakticky celý svůj život ve Vítkovicích,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček pro www.hc-vitkovice.cz.

Vítkovice, které zakončí sérii pěti domácích zápasů v řadě, třikrát za sebou prohrály a získaly jediný bod. „Červený prapor! Přijede momentálně top tým, který má fazónu, má lauf, ale předminulý zápas v Plzni ztratili body. Musíme se na to velice dobře připravit, tak jako jsme byli připraveni na Třinec, kdy jsme byli jednoznačně lepší, ale holt k nám se to nepřiklonilo. Stejným stylem chceme hrát proti Spartě, která samozřejmě zase má silné stránky v přesilových hrách,“ vyhlásil ostravský trenér Miloš Holaň pro web klubu.

„Play off zápas, druhý v řadě, velká výzva pro nás a zkouška před play off, jak na tom jsme. Jako silnou zbraň Sparty vidíme přesilové hry, plus se jim daří střelecky. Bylo by to fajn, kdybychom hráčům, kteří tady hráli v roce 1993, vzdali hold povedeným výsledkem. I hráči k tomu tak přistoupí, vědí, o co jde, vědí, že to bude speciální večer a bylo by fajn, kdybychom to zvládli,“ doplnil kouč Holaň, jenž byl jednou z velkých opor vítkovického celku, který před 30 lety dosáhl na druhé místo.

Sparťanská jízda po výměně trenérů nekončí, ba naopak! Pražané bodovali devětkrát v řadě, v posledním utkání přehráli doma Karlovy Vary 6:3. „Je to pro nás velice cenné vítězství. Nehráli jsme v tom zápase dobře. Oceňujeme, že jsme to otočili a získali tři body. Toho si strašně vážíme. Lámalo se to gólem na 3:3. Tam jsme začali hrát líp, chodit víc do branky a dali jsme i góly,“ poznamenal kouč Miloslav Hořava.

V případě plného úspěchu se mohou sparťané dotáhnout na právě druhé Vítkovic na rozdíl pouhých dvou bodů. „Nám se dařilo a daří, vyhráli jsme osm zápasů v řadě, a přestože po nás trenéři šlapou, ať makáme dál a nenecháme se uchlácholit. Jsme si vědomi, jaká je situace v tabulce. Chceme ve Vítkovicích vyhrát a zase je stáhnout, abychom mohli pomýšlet na druhé místo,“ doplnil David Němeček pro www.hcsparta.cz.

Zápasový scénář se přizpůsobí speciálnímu programu v Ostravar aréně, během každé komerční přestávky zavítá do studia O2 TV Sport přímo v hale host. „Před zápasem s expertem Miloslavem Gureněm probereme formu Dominika Lakatoše, rozebereme příchod Richarda Jarůška do vítkovické organizace. U Sparty se zaměříme na její oslabení a vítězné trefy Michala Řepíka,“ uvedl moderátor Jan Homolka s tím, že O2 TV Sport nabídne v přímém přenosu také slavnostní ceremoniál, kdy bude oceněn Vladimír Vůjtek. Reportérka Tereza Kubíčková před zápasem vyzpovídá Dominika Lakatoše a Adama Poláška.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME