29.01.2023

Slavia může jít do čela! Baník jede do Zlína

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Zajímavou zápletku nabízí hned úvodní program jarní části FORTUNA:LIGY. Remízy Plzně a Sparty jistě namotivovaly Slavii, která doma hostí Jablonec. O2 TV Sport následně nabídne duel Zlína s Ostravou. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začíná ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete zhlédnout zápasy Mladá Boleslav – Brno a Liberec–Pardubice.

Neděle 29. ledna 2023 od 15.00 hodin: SK Slavia Praha – FK Jablonec

Slavii se na Jablonec dlouhodobě daří. Od srpna 2018 s ním v lize neprohrála v 10 zápasech za sebou, přičemž v devíti z nich bodovala naplno. Poslední čtyři domácí ligové duely nad Severočechy vyhrála se souhrnným skóre 17:0. Jablonec, se sedmi červenými kartami nejtrestanější tým podzimu, prohrál pět z posledních šesti kol a je na první barážové pozici.

„Musím celý tým pochválit za pracovitost, do níž se projevila i konkurence, která vzhledem k nižšímu počtu zápasů na jaře vzrostla. Výsledky z kondičních i herních cvičení ukazují výbornou připravenost všech hráčů. S celým cyklem přípravy jsme velmi spokojení. Mám radost z toho, s jakou vervou se kluci perou o místo v sestavě, je to pro nás jen dobře. Ukázala nám to i modelová utkání, která byla na velmi vysoké úrovni,“ řekl pro www.slavia.cz kouč Jindřich Trpišovský.

Slavia doma v lize s Jabloncem pětkrát v řadě zvítězila a v posledních čtyřech duelech neinkasovala. „Nemají moc bodů, ale jejich projev byl velmi dobrý. Jejich utkání byla hodně ovlivněná červenými kartami a tresty. Herně i v datech očekávaných bodů by měli být v tabulce někde jinde,“ uvedl slávistický trenér.

Jablonec, který prohrál pět z posledních šesti kol, odstartuje pomyslné jaro na hřišti jednoho z aspirantů na titul. „Na los moc koukat nemůžeme. Slavie je spolu se Spartou a Plzní jedním z největších favoritů soutěže. Nás hned na začátku čekají tři těžcí soupeři na hřišti soupeře, Slavia, Ostrava a Sparta. My ale musíme jít do každého toho zápasu s tím, že budeme chtít uhrát body. Ztracené body z podzimu musíme někde nahrát zpět a proč by to nemohlo být zrovna na Slavii? Víme, jaký soupeř nás čeká a že to tam budeme mít enormně těžké. Čeká nás plný stadion, Slavia bude velký favorit. Ale já věřím tomu, že jsme schopní nějaké body odvést,“ lodivod kouč Jablonce David Horejš pro klubový web.

Severočeši na stadionech soupeřů prohráli třikrát v řadě, získali tam pouze pět z celkových šestnácti bodů. „Slavia má kvalitní tým a je to jeden z favoritů na titul. Hrát se musí s každým a je jedno, jestli je to první kolo nebo poslední. Když se dobře připravíme, tak proč bychom nemohli přehrát Slavii venku? Na Slavii jsme s Jabloncem několikrát vyhráli, tak proč ne teď? Nebude to nic jednoduchého, ale věřím, že tam můžeme uspět,“ doplnil Tomáš Hübschman, kapitán Jablonce.

Pozornost předzápasového studia nejprve zamíří do Liberce, kam zajíždí Pardubice, a do Mladé Boleslavi, která hostí Brno. „Reportér Vladimír Grebennikov pohovoří o ofenzivě Slovanu, kolegyně Tereza Kubíčková se přihlásí z Mladé Boleslavi,“ poznamenal moderátor David Sobišek.

„S expertem Janem Rajnochem probereme disciplínu Jablonce, u Slavie se zaměříme na změny v jejím kádru,“ pokračoval s tím, že reportér Radek Šilhan promluví o jabloneckém Janu Královi a Igohu Ogbuovi.

Neděle 29. ledna 2023 od 18.00 hodin: FC Trinity Zlín – FC Baník Ostrava

Ševci během pauzy posílili především v útoku, přivedli zkušeného kouče Pavla Vrbu a budou se chtít dostat pryč ze sestupových příček. Jako první se jim do cesty postaví Baník Ostrava, právě bývalý klub současného kouče Zlína.

„Všichni víte, kde jsem začínal a kde mě vychovali. Nyní je to pro mě soupeř, kterého budu chtít porazit. Momentálně jsem ve Zlíně a chci vyhrát. Je pro mě jednoduší specifikovat hráče, ale stejně si myslím, že ten zápas se bude rozhodovat v jiných detailech. Můžu tým upozornit na určité stránky hráčů, to je ale vše,“ uvedl Pavel Vrba pro www.fctrinityzlin.cz.

Zlín, který v přípravě pod Vrbou nezvítězil, v lize Ostravu neporazil v posledních sedmi zápasech. „Byl bych rád, kdyby přišlo co nejvíce našich fanoušků. Přijede spousta fanoušků hostů a my bychom byli rádi, kdybychom se cítili jako doma,“ dodal.

Baník se během zimy snažil maximálně zkonsolidovat stávající tým, v tomto týdnu dorazila jediná zimní posila Eneo Bitri, ale jinak pracoval Pavel Hapal s nezměněným kádrem. „V šatně je cítit velká natěšenost, z mužstva cítím dobrou energii a věřím, že to přeneseme na trávník a že jsme dobře nachystaní. Na přípravu se nemá moc cenu ohlížet, teď nás čeká první ligové utkání, úplně jiný tlak, ukáže se až v neděli na hřišti, jak jsme připraveni,“ pověděl Pavel Hapal, kouč Baníku, pro web klubu.

Ostrava v posledních pěti kolech střídá domácí vítězství s venkovní porážkou. „Bude to velice těžké utkání, Zlín udělá maximum, aby nás porazil. Hlavně věřím, že my odvedeme maximální výkon, jakého jsme schopni. To, že začínáme dvakrát venku, nevnímám jako nějakou nevýhodu. Budeme chtít oba zápasy zvládnout za co nejvyšší počet bodů. A jsem rád, že do Zlína přijede hodně fanoušků, věřím, že kluci se budou chtít předvést. O sestavě asi máme jasno, řešíme možná jednu drobnost, ale věřím, že to vybereme správně. Chceme uspět a úspěch znamená vítězství,“ doplnil.

„Očekávám velmi zajímavé utkání, s experty Antonínem Rosou a Miroslavem Matušovičem probereme čísla Libora Kozáka ve FORTUNA:LIZE, u Baníku se z hráčů zaměříme na Srđana Plavšiće,“ prohlásil David Sobišek a doplnil, že reportérka Denisa Doležalová vyzpovídá oba trenéry, tedy Pavla Vrbu i Pavla Hapala.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME