18.03.2023

Slavia přišla o výhru nad Libercem v nastavení

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie ve 24. kole FORTUNA:LIGY jen remizovali v Liberci 2:2 a vedou tabulku už pouze o skóre před Spartou.

Severočechy poslal do vedení v 25. minutě někdejší hráč Pražanů Lukáš Červ, ale za pět minut odpověděl Peter Olayinka a v 65. minutě otočil stav střídající Mick van Buren, který ještě na podzim působil ve Slovanu. V 88. minutě se ale nechal vyloučit Olayinka a v páté minutě nastavení srovnal Victor Olatunji.

Slavia venku v lize potřetí za sebou ztratila body a nenavázala na minulé domácí vítězství 2:1 nad obhájcem titulu Plzní. Trenérovi Pražanů Jindřichu Trpišovskému výsledkově nevyšel návrat na sever Čech, odkud zamířil do Edenu. Liberečtí sice už šest kol nezvítězili, Slavii ale doma obrali o body podruhé za sebou. V neúplné tabulce jsou desátí.

„První poločas jsme odehráli dobře, ve druhém už to hořelo víc. Ta penalta nás mrzela, myslím se, že to úplně na penaltu nebylo. Jsem rád, že jsme se pak zdravě naštvali a vyválčili zlatý bod,“ uvedl Luboš Kozel, který v rozhovoru s Radkem Šilhanem pochválil své mužstvo za pracovitý a týmový výkon.

„Ruce mi trochu cukaly, ale ustál jsem to. Beru to jako úctu ke Slavii, kde jsem vyrostl, a k jejím fanouškům. Vždycky jsem chtěl dát gól po Tribunou Sever, a vyšlo to takhle,“ líčil liberecký záložník Lukáš Červ. Ostřejší už byl při hodnocení výkonu rozhodčích.

„Škoda, že jsme za stavu 2:1 nepřidali třetí gól, měli jsme dost šancí. Měli jsme dát víc než jen dva góly,“ mrzely Jindřicha Trpišovského nevyužité šance. Vyloučení Petera Olayinky potom označil za nesmyslnou věc.

„Dneska to chutná obzvlášť hořce. Nehráli jsme tak špatně, i na takovém terénu jsme si vytvořili dost šancí, ale nepřidali jsme ten třetí gól. Máme teď takovou smolnou sérii, když to řeknu blbě,“ litoval Petr Ševčík.

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 2:2 (1:1).
Branky:
25. Červ, 90.+5 Olatunji – 30. Olayinka, 65. Van Buren z pen. Rozhodčí: Zelinka – Paták, Antoníček – Petřík. Žluté karty: Doumbia, Preisler, Ndefe – Ogbu, Oscar, Zafeiris, Vlček (vedoucí mužstva). Červená karta: 64. Čech (trenér brankářů) – 88. Olayinka. Diváci: 4758.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Ndefe, Plechatý, Purzitidis – Mészáros (77. Rabušic), Červ (80. Varfolomejev), Doumbia, Preisler (70. Ghali) – Tupta – Rondić (77. Kozák), Olatunji. Trenér: Kozel.
SK Slavia Praha: Kolář – Masopust (55. Zafeiris), Ogbu, Holeš, D. Jurásek – Ševčík, Oscar – Douděra, Lingr (76. M. Jurásek), Olayinka – Tecl (56. Van Buren, 90. Hromada). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME