18.09.2022

Slovácko hostí Jablonec, Plzeň vyzve v důležitém duelu Slavii

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbaloví fanoušci se mohou i v neděli těšit na vskutku atraktivní program v české nejvyšší soutěži. Ten vyvrcholí večerním soubojem mistrovské Plzně s pražskou Slavií. Studio s moderátorem Petrem Svěceným začíná v 15.30 hodin, o půl hodiny později začne odpolední zápas Slovácka s Jabloncem.

V multidimenzi O2 TV Fotbal budete moci sledovat zápasy Hradec Králové – Zlín a Pardubice–Bohemians.

Neděle 18. září 2022 od 16.00 hodin: 1. FC Slovácko – FK Jablonec

Slovácko v lize s Jabloncem pětkrát v řadě neprohrálo. „V lize potřebujeme body. Hrajeme domácí utkání s Jabloncem, které je pro nás hodně důležité,“ připomněl kouč Martin Svědík.

Tým z Uherského Hradiště doma v lize dvakrát za sebou nezvítězil, ale v nejvyšší soutěži tam prohrálo jediný z posledních 10 zápasů. „Je třeba, aby před reprezentační pauzou byl klid a dobrá atmosféra v kabině. Jestliže budeme hrát v ofenzivě tak jako v Kolíně nad Rýnem, budeme si vytvářet šance proti každému. Musíme ale přidat v defenzivní práci a standardních situacích,“ dodal.

Jablonec venku v lize minule prohrál, ale předtím čtyřikrát v řadě na stadionech soupeřů bodoval. „Čekáme velmi těžké utkání. Slovácko má zkušený a dobře vedený tým, což prokazovalo už v minulé sezoně,“ prohlásil trenér David Horejš.

Slovácko a Jablonec jsou se čtyřmi nerozhodnými výsledky spolu se Spartou a Zlínem remízovými „králi“ soutěže. „Hraje evropské poháry a jeho tým má neskutečnou kvalitu. My ale také máme kvalitu a nějakou cestu už jsme ušli. Určitě potřebujeme bodovat a jedeme tam s tím, že budeme chtít na Slovácku uspět,“ doplnil.

Ještě před začátkem programu k hlavnímu odpolednímu duelu zamíří pozornost moderátora Petra Svěceného a experta Davida Holoubka na utkání Hradce Králové se Zlínem. „Vladimír Grebennikov pohovoří o tom, jakým způsobem Zlínští řešili zkraty Didiby,“ poznamenal Petr Svěcený s tím, že Eliška Machová vyzpovídá nového trenéra Pardubic Radoslava Kováče před jeho premiérou v novém působišti.

Před zápasem Slovácka s Jabloncem se fanoušci mohou těšit na rozhovor Terezy Kubíčkové s Davidem Horejšem. „David Holoubek také rozebere statistiky Joshua Akpudje proti Hradci Králové,“ dodal.

Neděle 18. září 2022 od 19.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha

Plzeň v nejvyšší soutěži Slavii neporazila devětkrát po sobě, ale na jaře s ní v posledních dvou duelech remizovala 1:1 a nečekaně získala titul. „Očekávám Slavii, která bude chtít být silná na míči a určitě bude chtít vyhrát. Kluci ze Slavie to teď mají v sobě. Ale samozřejmě my chceme také zvítězit,“ prohlásil asistent plzeňského trenéra Pavel Horváth pro klubový web.

„Domácí prostředí je naše výhoda vždycky a věříme, že tomu tak bude i teď. Naši fanoušci nás podporují pořád, i když jsme prohráli s Interem, tak nám zatleskali, takže se určitě zase dočkáme výborné podpory. Věřím, že atmosféra bude hodně podobná zápasů Ligy mistrů,“ řekl Pavel Horváth s tím, že očekává vyprodané tribuny.

Viktoria v nejvyšší soutěži naposledy prohrála vloni v říjnu 0:2 na Slavii, od té doby bodovala v 29 ligových zápasech po sobě. Případné vítězství Plzně by mohlo být pro další vývoj sezony velmi důležité, neboť Západočeši mají oproti Pražanům k dobru domácí dohrávku s Brnem.

„Zápasy s Plzní v minulé sezoně byly extrémně složité. Ten tým je pořád stejný, navíc se přes léto doplnil o spoustu hráčů. Pracují na jejich herním stylu, myslím, že jsou ještě výše než v minulé sezoně. Hrozně těžko se jim dávají góly, je to tým, který nemá moc slabin, i proto zápasy zvládají,“ uvedl slávistický kouč Jindřich Trpišovský pro www.slavia.cz.

„Díváme se na Champions League, hráči Plzně jsou naturelem defenzivně ladění, týmoví a zodpovědní. Mají navíc gólmana ve skvělé formě a dobrém rozpoložení. Nebude to jednoduché, to ale nebude žádný zápas s týmy z top 3, které rozhodují. Styl nezměnili, ještě na něm naopak zapracovali, všichni víme, jak náročné to bude. Na druhou stranu, o to větší je výzva se s nimi porovnat,“ pronesl směrem k nedělnímu duelu.

Oba rivalové mají za sebou druhá vystoupení ve skupinové fázi pohárů. Plzeň v úterý v Lize mistrů prohrála s Interem Milán 0:2, Slavia ve čtvrtek v Evropské konferenční lize rovněž doma udolala Ballkani 3:2. Marodku červenobílých, na níž je i klíčový záložník Tomáš Holeš, rozšířil zraněný útočník Ivan Schranz.

Hit nedělního programu očekává celá česká fotbalová veřejnost. „Reportér Radek Šilhan pohovoří s trenéry Pavlem Horváthem a Jindřichem Trpišovským. Fanoušci se mohou těšit na názory Petra Čechy, které svými názory doplní experti Jakub Podaný a Jan Rezek,“ doplnil Petr Svěcený.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME