04.02.2023

Slovácko vyzve Olomouc, Pardubice na zrekonstruovaném stadionu přivítají Slavii

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Zajímavé zápasy nabídne sobotní program FORTUNA:LIGY na O2 TV Sport. V odpoledním duelu se Slovácko utká s Olomoucí, večer se pak hlavní pozornost přesune do Pardubic, které odehrají své první utkání opravdu doma, a to před vyprodaným hledištěm se Slavií. Superstudio s moderátorem Michalem Hrdličkou startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete sledovat zápasy Teplice–Ostrava a Jablonec–Zlín.

Sobota 4. února 2023 od 15.00 hodin: 1. FC Slovácko – SK Sigma Olomouc

Pátá Olomouc se představí na Slovácku. Tým z Uherského Hradiště začal jaro vítězstvím 1:0 nad Českými Budějovicemi a je sedmý. „Těžký soupeř, se současnou formou patří do první šestky, ale my jsme doma, budeme chtít vyhrát a navázat na vítězství s Českými Budějovicemi,“ řekl útočník Filip Vecheta pro web klubu.

V dresu Hanáků přijede Jan Navrátil, který před rokem přišel do Olomouce právě ze Slovácka a v posledním utkání vstřelil vyrovnávací branku pražské Spartě, se kterou Sigma remizovala 1:1. „Na Honzu mám dobré vzpomínky, byla s ním v kabině vždycky sranda. Proti Spartě dal moc pěkný gól, jsem rád, že se mu daří, ale hlavně, ať to není proti nám,“ dodal Vecheta. Slovácko doma v lize třikrát za sebou vyhrálo.

Zápas bude přímým soubojem o elitní šestku. Zatímco Slovácko je po sedmnácti odehraných kolech na sedmé příčce, Hanáci jsou o dvě pozice výše. Do jarní části vstoupili cennou remízou se Spartou. „Po zápase jsme měli pocit, že jsme měli na to, abychom zápas vyhráli, i když jsme v závěru měli štěstí. Trochu nás to mrzelo, ale musíme jít dál,“ řekl pro www.sigmafotbal.cz Milan Kerbr, asistent trenéra Václava Jílka a vedoucí týmu.

Nyní čeká Hanáky náročný duel na horké půdě Městského stadionu Miroslava Valenty. Slovácko je totiž o dvě příčky za Sigmou pouze o skóre. Do jarní části vstoupilo těsnou výhrou nad Českými Budějovicemi, o kterou se jedinou trefou zápasu postaral Daniel Holzer.

„Kluci sami ví, že musí zůstat koncentrovaní. Dlouho jsme na Slovácku nevyhráli a to bychom chtěli změnit. Myslím, že mužstvo už se dobře sehrálo a herně to vypadá slušně. Chybět bude ze zdravotních důvodů jen Jirka Spáčil, kterému se vrátil drobný problém s krkem, který měl už na soustředění. K dispozici už bude kromě Fortelného i Lukáš Greššák,“ doplnil.

Ještě před startem hlavního odpoledního duelu se moderátor Michal Hrdlička s expertem Horstem Sieglem zaměří na souběžně hrané zápasy. „Reportérka Eliška Machová se přihlásí z Jablonce nad Nisou, kde nastoupí, přiblíží detaily sestavy domácího celku. O návratu Matěje Šína do sestavy Baníku pohovoří Vladimír Grebennikov z Teplic,“ poznamenal Michal Hrdlička.

„Připomeneme si krásný gól Jana Navrátila, reportér Radek Šilhan vyzpovídá sportovního manažera Slovácka Veliče Šimulikoského, hlavním tématem bude hlavní kouč Martin Svědík,“ dodal.

Sobota 4. února 2023 od 18.00 hodin: FK Pardubice – SK Slavia Praha

Velká sláva se chystá v Pardubicích, Východočeši se konečně vrací do svého zrekonstruovaného stánku, který nově nese název Stadion Arnošta Košťála. „Těšíme se na nový stadion a věříme, že hráče nové prostředí nakopne a fanoušci je poženou k úspěšným výsledkům,“ řekl sportovní ředitel klubu Vít Zavřel. Klub prodal na jarní část sezony 1800 permanentek, všech 4620 míst na tribunách by mělo být plných.

Svěřenci trenéra Kováče vstoupili do jarní části remízou v Liberci. Jenže teď hrají proti Slavii, na kterou nemají dobré vzpomínky. Jediný bod, který s pražským celkem uhráli, je totiž hlubokou minulostí. Poslední vzájemné utkání, které se hrálo na podzim minulého roku, prohráli Východočeši 0:7.

„Celý tým Slavie má obrovskou kvalitu. Potvrzují to už několik let. Daří se jim jak v pohárech, tak v domácí lize. Nesmíme podlehnout tlaku z prvního domácího zápasu. Musíme si jít svojí cestou. Pokud kluci udělají to, co po nich chceme, věřím, že dokážeme Slavii vzdorovat a klidně ji i překvapit. Do zápasu půjdeme nastaveni tak, že chceme uspět. My potřebujeme v každém zápase dělat body. Nesmíme se ohlížet na soupeře. Chceme od začátku utkání předvádět pracovitý výkon,“ uvedl pro www.fkpardubice.cz asistent trenéra David Mikula.

Po skalpu Jablonce a posunu do čela tabulky vyhlíží slávisté sobotu. „Pardubice si to zaslouží, pro ně jenom dobře. Pro nás je to složitější, protože jsme s nimi jinak měli zápas pět minut od stadionu, teď musíme do Pardubic. Bude to fotbalové prostředí, nový stadion. Vážíme si toho, že ho budeme vlastně otevírat soutěžním zápasem. Věříme, že tam bude lepší tráva, což by mohla být výhoda. Přijde dost lidí a bude skvělá kulisa,“ řekl pro klubový web slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia v pěti vzájemných ligových zápasech neprohrála a Pardubice čtyřikrát po sobě porazila při skóre 19:0. „Budeme tam hrát poprvé, soupeř taky, takže se těším moc,“ dodal Matěj Jurásek k novému stadionu Pardubic.

„Právě návrat pardubických fotbalistů domů bude hlavním tématem našich předzápasových prognóz s experty Jakubem Podaným a Davidem Kalivodou. U Slavie se zaměříme na její norskou posilu Christophe Zafeirise,“ uzavřel Michal Hrdlička.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME