30.09.2022

Sparta jede do Pardubic, ty mohou jít do čela

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

První souboj dvou hlavních předsezonních favoritů na zisk mistrovského titulu nabídne dnešní program tří zápasů 6. kola hokejové extraligy. O2 TV Sport nabídne souboj tradičních klubů se startem studia od 17.30 hodin. Pražané ztrácí na Východočechy dva body, Dynamo může poskočit na první místo tabulky.

Pardubičtí hokejisté si vedou prozatím na výbornou, byť doma ještě čekají na plný bodový zisk. Sparta naproti tomu září doma, kde má plný počet bodů ze tří zápasů, ale v arénách soupeřů zatím nebodovala.

Dynamo bodovalo ve všech pěti zápasech v sezoně a z toho čtyřikrát vyhrálo, naposledy v úterý v Olomouci. „Věděli jsme, že v Olomouci nebude lehké získat body, ale byli jsme na to nachystaní a věděli, co nás čeká. Podali jsme výborný týmový výkon podpořený gólmanem,“ hodnotil pro www.hcdynamo.cz výhru v Olomouci asistent trenéra Marek Zadina.

V pardubickém týmu jsou nyní také hráči, kteří mají sparťanskou minulost. „Samozřejmě, vždycky je to speciální hrát proti bývalému týmu. Budou nebezpeční hlavně v útoku, musíme si na to dát pozor a navázat na poslední zápasy,“ řekl před pátečním duelem Jan Košťálek, jeden z bývalých sparťanů v pardubickém dresu.

Sparta dvakrát za sebou naplno bodovala a vyhrála tři z posledních čtyř utkání. Pražané bodovali ve čtyřech z uplynulých pěti vzájemných duelů a z toho třikrát zvítězili.

„V Pardubicích byla vždycky výborná atmosféra. Byl můj první profesionální tým. Mají to velmi dobře poskládané. Pro nás je to samozřejmě výzva a pokusíme se urvat nějaké body. A možná nám to zase něco ukáže,“ řekl útočník David Tomášek.

Začátek studia: 17.30 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME