01.10.2022

Sparta v oslabení otočila zápas s Hradcem Králové

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty navzdory početní nevýhodě vyhráli po obratu v 10. kole FORTUNA:LIGY nad Hradcem Králové 2:1 a naplno bodovali po pěti remízách.

Pražané neprohráli v nejvyšší soutěži podeváté za sebou a v neúplné tabulce zůstali třetí. Východočeši nezvítězili čtvrté kolo po sobě a jsou sedmí. Sparta doma v lize nepodlehla Hradci Králové v 17. utkání za sebou.

„Je to velmi důležité vítězství. V prvních patnácti dvaceti minutách jsme nehráli dobře, paradoxně nám pak možná pomohlo vyloučení Čvančary. Poté jsme začali víc běhat, od té doby to byl dobrý týmový výkon. Za druhý poločas hráči zaslouží pochvalu,“ řekl kouč Brian Priske v rozhovoru s Denisou Doležalovou.

„Vůbec jsem v té chvíli nebyl nervózní. Viděl jsem, že to Krejda netečoval, za mě regulérní branka,“ prohlásil o sporné situaci, kterou zkoumalo video, Jan Kuchta.

„Měli jsme hodně šancí, tam je důvod té prohry. Celý zápas jsme byli aktivní, měli jsme dát tři čtyři góly. Hráli jsme dobře takticky, s nasazením, ale nebyli jsme dobří v zakončení,“ shrnul Miroslav Koubek, trenér Hradce Králové. Co řekl k diskutabilním momentům utkání?

„Šancí byla hromada. Chybělo trošku štěstíčko, které poslední zápasy nemáme. Sám jsem měl snad čtyři šance, je to pro nás obrovská škoda,“ litoval útočník Votroků Filip Kubala.

Rozhodčí Lukáš Nehasil po zápase Sparty s Hradcem okomentoval tři situace. Vyloučení domácího Čvančary a hostujícího Smrže byla podle něj shodně za surovou hru. Diskutabilní byl také druhý gól Sparty, zdálo se, že letící míč tečoval Krejčí mladší a vystavil skórujícího Kuchtu do ofsajdu. „Já jsem na hřišti teč neviděl, video to zkoumalo, ale průkazný záznam nemělo. Osobně jsem se pana Krejčího dvakrát ptal, a zapřísahal se, že míč nehrál,“ pravil hlavní sudí.

AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 2:1 (0:1).
Branky:
52. Sørensen, 57. Kuchta – 13. Kubala. Rozhodčí: Nehasil – Hájek, Mokrusch – Štěrba (video). Žluté karty: Jankto, Højer – Rybička, Vašulín, Harazim, Miroslav Koubek (trenér), Kodeš. Červené karty: 29. Čvančara – 72. Smrž. Diváci: 10 317.
AC Sparta Praha: Kovář – Wiesner, Sørensen, Zelený, Højer – Daněk (77. Mejdr), Sadílek, Ladislav Krejčí II, Jankto (70. Minčev) – Čvančara, Kuchta (88. Sáček). Trenér: Priske.
FC Hradec Králové: Reichl – Klíma, Čihák, Čech (66. Rada) – Harazim (66. Gabriel), Smrž, Kodeš (83. Matěj Koubek), Novotný – Rybička (46. Kučera) – Kubala, Vašulín. Trenér: Miroslav Koubek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME