04.12.2021

Sparta vyhrála v Karviné, Pulkrab skóroval i asistoval

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty zvítězili v 17. kole FORTUNA:LIGY v Karviné 2:1. Všechny branky padly ve druhém poločase.

Hosty poslal do vedení střídající Matěj Pulkrab, na jehož trefu navázal Lukáš Haraslín. Za domácí se prosadil další příchozí hráč z lavičky Vlasij Sinjavskij. Na druhou branku hostů ovšem Karviná rychle odpověděla, což se nelíbilo Pavlu Vrbovi. „Je to obrovská chyba. Už podruhé se nám stalo, že hned po gólu inkasujeme. Mrzí nás, že se to opakuje, je to šílenost,“ kroutil hlavou kouč letenského týmu v rozhovoru s Klárou Janáčkovou.

Útočník Matěj Pulkrab je v posledních zápasech zachráncem sparťanských triumfů. Po trefách proti Teplicím a Liberci zařídil i výhru 2:1 v Karviné, kde coby střídající hráč jeden gól dal a na druhý přihrál. Byl vybrán nejlepším hráčem utkání. „Hlavní je, že to pomáhá k výhrám. I když se třeba nedaří, tak můžu jít do hry a zlomit to v náš prospěch. Když to bude takhle, tak jen tak dál,“ řekl o své roli žolíka čtyřiadvacetiletý střelec.

Důležitým momentem zápasu byla chyba brankáře Bolka, po které otevřel skóre Pulkrab. „Měl míč sebrat a mohli jsme hrát dál. Naše defenzivní činnost byla dobrá, odolávali jsme, i když Sparta měla tlak,“ vrátil se ke klíčové situaci trenér Bohumil Páník.


MFK Karviná – AC Sparta Praha 1:2 (0:0).
Branky:
78. Sinjavskij – 60. Pulkrab, 76. Haraslín. Rozhodčí: Berka – Nádvorník, Antoníček – Franěk. Žluté karty: Santos, Šindelář – Ladislav Krejčí II, Pulkrab. Diváci: 1000 (omezený počet).
Karviná: Bolek – Křapka, Santos, Šindelář, Šehič – Mangabeira (20. Stropek), Qose – Čmelík (65. Sinjavskij), Papadopulos (83. Mikuš), Bartošák (83. Nešický) – Durosinmi (46. Svoboda). Trenér: Páník.
Sparta: Holec – Wiesner, Panák, Ladislav Krejčí II, Hancko - Karlsson (64. Dočkal), Pavelka, Sáček, Karabec (52. Pulkrab), Haraslín (87. Ladislav Krejčí I) – Hložek. Trenér: Vrba.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME