30.11.2021

Sparta vyhrála v prodloužení, Vítkovice otočily duel s Motorem, venku dále uspěly Plzeň a Pardubice

HC Vítkovice Ridera

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Sparty ztratili ve 28. kole extraligy na ledě Karlových Varů ve třetí třetině dvoubrankové vedení, nakonec však porazili Energii 5:4 v prodloužení. Kladno díky bleskovému obratu porazilo Mladou Boleslav 2:1. Vítkovice otočily zápas s Motorem, dvěma góly rozhodl Lakatoš. Hokejisté Plzně i podruhé v sezoně porazili Zlín a jsou nadále třetí.

Hokejisté Sparty ztratili na ledě Karlových Varů ve třetí třetině dvoubrankové vedení, nakonec však porazili Energii 5:4 v prodloužení. O třetí výhře Pražanů v řadě rozhodl v čase 64:40 kapitán Michal Řepík.

„Od poloviny zápasu jsme byli pasivní, čekali jsme, co soupeř udělá, což se nám hned vymstilo. Dvě tečované střely nám propadly do branky a skóre bylo vyrovnané. Jsem ale rád, že jsme i přesto zvládli utkání vyhrát. Takový zápas nás určitě posune,“ řekl pro www.hcsparta.cz útočník Jakub Strnad, který vstřelil svůj první gól ve sparťanském dresu.

Výborný obrat předvedli hokejisté Vítkovic. Ostravané prohrávali s Českými Budějovicemi 0:2, nakonec soupeře porazili 4:2. Modrobílí tak prodloužili bodovou sérii již na šest zápasů.

„Individuálními chybami jsme pustili soupeře do dvougólového vedení. V kabině padla ostřejší slova, mužstvo si to vzalo za své a výsledek otočilo. Pomohli jsme si góly z přesilové hry, což je velké plus. Měli jsme trochu obavu, jak s tím kluci naloží, ale tu přesilovku pět na tři jsme sehráli fantasticky. Druhou a třetí třetinu si myslím, že jsme byli malinko lepší a hráčům děkuju za výkon, za tři body,“ řekl po zápase hlavní kouč Vítkovic Miloš Holaň.

Podruhé v řadě prohrál poslední Zlín, Plzeň výhrou na Zimním stadionu Luďka Čajky potvrdila své třetí místo v tabulce.

„Zlín se poslední dobou zvedá, má dobré výsledky, porazil i vedoucí Třinec. Věděli jsme, že nás tady nečeká nic jednoduchého, a to se potvrdilo. Navíc ještě v jejich domácím prostředí, tady jsou o dost silnější. Myslím si, že do boje o záchranu ještě mohou promluvit. Naštěstí jsme si vypracovali vedení o dva góly, které jsme si na konci pohlídali,“ hodnotil výhru 2:1 autor vítězné trefy Matyáš Kantner pro www.hcplzen.cz.

Do Hradce Králové se vrátil Vladimír Růžička starší jako lodivod Litvínova. Severočeši v ČPP Aréně dvakrát vedli, nakonec odešli poraženi, Mountfield vyhrál 3:2.

„První třetinu jsme měli velice dobrou, ale zápas se zlomil ve druhé, kdy jsme za stavu 2:1 neproměnili trestné střílení a ještě jeli sami na bránu. Mountfield toho využil, zatlačil nás a rozhodlo to, že jsme udělali hrubé chyby. Soupeř má kvalitu a góly nám po nich dal. Třetí třetinu jsme hráli vabank, jestli to vyjde. Měli jsme ke konci zápasu šanci, ale bohužel nám puk zase odskočil a Hradec si to pohlídal. Myslím, že jsme tady mohli bodovat, ale bohužel,“ nechal se slyšet Vladimír Růžička po těsné prohře.

Rytíři inkasovali v Chomutově jako první, ale díky dvěma brankám během 17 sekund utkání s Mladou Boleslaví otočili. Vítězný gól dal na začátku 36. minuty útočník Ladislav Zikmund po asistencích Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance. Kladenští odskočili poslednímu Zlínu na rozdíl jedenácti bodů.

„I když nás Boleslav jasně přestřílela a měla i několik vyložených šancí – včetně zakončení do prázdné brány v poslední třetině, i díky obětavosti a štěstí jsme to zvládli a máme tři body. Výborně chytal Bow. Spoléháme na něj od začátku sezony a drží nás v zápasech velmi často. Dneska to potvrdil,“ oddechl si šťastný kladenský trenér David Čermák po cenném vítězství.

Hokejisté Pardubic po třech prohrách zabrali a vyhráli v Olomouci. Dvěma góly se blýskl útočník Patrik Poulíček, vítěznou branku vstřelil Anthony Camara po svém návratu do sestavy. Hanáci prohráli potřetí v řadě, k úspěchu jim nepomohl ani návrat Davida Krejčího do sestavy.

„Začátek zápasu jsme měli slušný. Do toho prvního gólu jsme tam měli dobré střídání. Byli jsme tam hodně aktivní. Myslím si, že pak převzala otěže zápasu Olomouc. Měli daleko lepší pohyb, vyhrávali osobní souboje. Díky přesilovkám se dostali zpátky do hry. Samozřejmě tam mají šikovné hráče. Druhá třetina už byla od nás o něco lepší. Myslím si, že jsme od poloviny zápasu tu hru vyrovnali. Dokázali jsme se udržet na kotouči, vyhrávali jsme i osobní souboje. Rozhodl gól v oslabení,“ pronesl Richard Král, kouč Východočechů.

Souhrn úterního programu 28. kola hokejové extraligy

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 4:5 v prodl. (0:1, 2:3, 2:0 – 0:1).
Branky a nahrávky:
31. Flek (Kulich, Parkkonen), 36. O. Beránek (T. Havlín), 52. Plutnar (Kohout, Koblasa), 52. Vondráček (T. Rachůnek) – 2. T. Pavelka (E. Thorell, Chlapík), 24. Horák (Matuškin, Mikliš), 34. E. Thorell (D. Kaše), 37. Strnad (Konečný), 65. Řepík (Horák). Rozhodčí: Jeřábek, R. Svoboda – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

HC Vítkovice Ridera – HC Motor České Budějovice 4:2 (0:2, 2:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
29. Lindberg (Svačina, Fridrich), 40. L. Krenželok (Marosz, J. Hruška), 50. Lakatoš (R. Bukarts, L. Krenželok), 59. Lakatoš (Galvinš) – 13. Pech (Gulaš, Holec), 18. Pech (Holec, Gulaš). Rozhodčí: Kubičík, Pešina – Kis, Lučan. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita).

PSG Berani Zlín – HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0).
Branky a nahrávky:
46. Honejsek (Okál) – 3. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 35. Kantner (Marcel, F. Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Ondráček – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Mountfield HK – HC Verva Litvínov 3:2 (0:1, 3:1, 0:0).
Branky a nahrávky:
22. Kevin Klíma (Gaspar), 35. Jank (F. Pavlík), 38. Oksanen (Lev, Smoleňák) – 1. Estephan (P. Zdráhal), 22. Stříteský (Jarůšek, Demel). Rozhodčí: Šír, Pilný – Gerát, Hynek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 955 (omezený počet).

Rytíři Kladno – BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:1, 0:0).
Branky a nahrávky:
35. Račuk (J. Suchánek, Melka), 36. Zikmund (Jágr, Plekanec) – 25. P. Kousal (O. Najman). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 723 (omezený počet).

HC Olomouc – HC Dynamo Pardubice 1:4 (1:1, 0:1, 0:2).
Branky a nahrávky:
12. J. Káňa (Nahodil, Krejčí) – 4. A. Musil (J. Mikuš, Říčka), 38. Camara (Říčka), 49. Poulíček (Paulovič, Košťálek), 55. Poulíček (Blümel). Rozhodčí: Lacina, Stano (SR) – Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Pátek 3. prosince 2021 od 17.30 hodin: HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Středa 8. prosince 2021 od 17.30 hodin: Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec.
Moderátor:
Jan Velart. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jakub Koreis. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Pátek 10. prosince 2021 od 17.30 hodin: Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Roman Málek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME