25.01.2023

Sparta vzdala hold, před zaplněnou O2 arenou zdolala Litvínov

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Sparty porazili v dohrávaném zápase 41. kola extraligy Litvínov 3:2, vyhráli posedmé za sebou a upevnili si třetí místo v tabulce.

Dvěma góly se na výhře Pražanů podílel kapitán Michal Řepík. Litvínov nenavázal na předešlé dvě výhry a nadále je dvanáctý.

Zápas byl součástí akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům, do O2 areny na něj přišlo 14 138 diváků.

„Byl to náročný zápas proti kvalitnímu a odhodlanému soupeři. Hlavní je, že jsme našli cestu k vítězství a bereme tři body,“ pronesl v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou švédský trenér Hans Wallson. Jak si on sám užil slavnostní atmosféru v aréně?

„Soupeř byl dnes jasně lepší, ale jeho efektivita při hře pět na pět nebyla taková. Dostali jsme dva góly v oslabení, ten zápas nám prohrála nedisciplinovanost,“ shrnul kouč Vervy Karel Mlejnek.

HC Sparta Praha – HC Verva Litvínov 3:2 (1:0, 2:1, 0:1).
Branky a nahrávky:
17. Tomášek (D. Kaše), 32. Řepík (Forman, P. Kousal), 36. Řepík (D. Kaše, M. Jandus) – 29. Hlava, 47. Demel (Šalda, Havelka). Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:0. Diváci: 14 138.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME