05.02.2023

Spartu brzký gól nerozhodil, doma přehrála Mladou Boleslav

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Sparty v 18. kole FORTUNA:LIGY po obratu porazili Mladou Boleslav 4:1.

Hosty poslala ve třetí minutě do vedení čerstvá posila Michal Tomič, hned za další tři minuty ale srovnala finská zimní akvizice Letenských Kaan Kairinen a ještě do přestávky otočil stav z penalty Ladislav Krejčí mladší. V závěru pojistil výhru Pražanů dvěma góly střídající Martin Minčev.

Sparta, která doma v lize popáté za sebou zvítězila, si po remíze v Olomouci připsala úvodní jarní vítězství a z třetího místa tabulky nadále ztrácí sedm bodů na vedoucí Slavii. Boleslav prohrála poprvé po třech kolech a figuruje na desáté pozici.

„Klíčů k vítězství bylo víc, ale hlavní bylo, že kluci pořád věřili a pořád hráli naplno. Byl to těžký zápas, začali jsme špatně, ale hráči ukázali mentální sílu a odolnost. Každopádně ještě nejsme tam, kde bychom chtěli být,“ pravil Brian Priske v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Ladislav Krejčí naskočil proti Mladé Boleslavi ve stoperské trojici a spolehlivým výkonem a proměněnou penaltou pomohl Spartě k výhře. „Lízalo to tyčku, doufal jsem, že to půjde dovnitř. Vyšlo to, jsem za to rád,“ ulevilo se kapitánovi Pražanů. Co řekl k podpoře fanoušků? A komu mával na tribunu po vstřelení branky?

„Výsledek vypadá jednoznačně, ale až do 82. minuty to byl otevřený zápas. Jen jsme nedokázali dát vyrovnávací branku. V závěru jsme pak dvakrát propadli,“ mrzelo kouče Pavla Hoftycha. Jak viděl situaci, po které musel ze hřiště zraněný Denis Donát?

AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 4:1 (2:1).
Branky:
82. a 90.+5 Minčev, 6. Kairinen, 36. Ladislav Krejčí II – 3. Tomič. Rozhodčí: Hocek – Váňa, Machač – Szikszay. Žluté karty: Kairinen, Kuchta – Tomič, Matějovský. Diváci: 10 333.
AC Sparta Praha: Kovář – Vydra, Panák, Ladislav Krejčí II – Mejdr, Sadílek (66. Pavelka), Kairinen, Zelený – Čvančara (66. Mabil), Haraslín (74. Daněk) – Kuchta (74. Minčev). Trenér: Priske.
FK Mladá Boleslav: Mikulec – Šimek, Karafiát, Suchý – Tomič (72. Ekpai), Donát (46. Matějovský), Žitný (72. Škoda), Fulnek – Mareček (65. Stránský), Kušej (79. Skalák) – Ladra. Trenér: Hoftych.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME