27.04.2022

Srovná Sparta finále i potřetí, nebo zkompletují Oceláři zlatý hattrick?

HC Sparta Praha / Jan Beneš

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Třince mohou ve čtvrtek v pražské O2 areně dovršit zisk třetího mistrovského titulu v řadě. Pražané by se rádi ještě jednou vrátili do Slezska. Nabitý předzápasový program startuje v 18.15 hodin na O2 TV Sport.

Do metropole přijedou Oceláři s vedením 3:2 na zápasy poté, co Spartu v úterý deklasovali doma 7:3. Pražané musejí potřetí v sérii dotahovat. Zápas bude sledovat vyprodaná O2 arena.

Čtvrtek 28. dubna 2022: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Sparťané se naposledy radovali ze zisku mistrovského titulu v roce 2007. Pokud chtějí své čekání na zlato ukončit, musí bezpodmínečně vyhrát čtvrteční a pak i sobotní duel. Úterní duel pod Javorovým vůbec Pražanům nevyšel, ve druhé třetině obdrželi čtyři góly, celkově prohráli 3:7.

„I když jsme v sérii prohrávali, pokaždé to mělo parametry, teď ne. Musíme se rychle oklepat a pokusit se sérii dostat zase zpátky do Třince. Výše porážky je jedno. V kabině jsme si k tomu už něco řekli. Třinec nás musí porazit čtyřikrát, což zatím neudělal. Teď pokračujeme doma. Pokud na ten pátý zápas zapomeneme a navážeme na ty předchozí…,“ prohlásil Josef Jandač, kouč Sparty.

Sparťanům se jen těžko hledalo vysvětlení pro poslední výbuch, když bylo tolik v sázce. „Těžko říct, co se stalo. Jestli nešly nohy, nefungovala hlava… Musíme zjistit, co se děje, a jít dál. Je potřeba udělat si svoje domácí úkoly a nachystat se na čtvrtek. Je nutné si hlavně dobře odpočinout, vyčistit si zítra hlavy, udělat dobrý a rychlý trénink a nachystat nohy i hlavu na další zápas. Tenhle tým už dokázal, že umí hrát velmi dobrý hokej i proti takovému mančaftu. Víme, co je zapotřebí na to, abychom takového soupeře zdolali,“ nechal se slyšet zkušený zadák Milan Jurčina.

Podle Ocelářů bylo jejich páté finálové vystoupení nejlepším v sérii. „V týmu máme spoustu zkušených hráčů a víme, že to není ještě hotové. Sparta nám to nedá a bude to v Praze ohromně těžký zápas. Bude to boj a uvidíme. Pokusíme se ale uspět,“ uvedl útočník Martin Růžička.

V samostatné české extralize se doposud všechny týmy, které vyhrály ve finále za stavu 2:2 pátý zápas, nakonec radovaly z titulu. „Věřím, že v Praze se toto pravidlo potvrdí a pocestujeme domů s pohárem. Pokud budeme hrát tak jako poslední zápas, tak to zvládneme,“ podotkl Marko Daňo.

Do pátého finálového utkání se zapojili oba brankáři obou týmů. Třinecký Ondřej Kacetl pustil gól přes celé hřiště a byl střídán. Marek Mazanec jej zastoupil na výbornou, za 34 minut hry neinkasoval. „Půjde tam gólman, o kterém jsem přesvědčený, že to zavře. A když to nezavře, tak tam půjde ten druhý a ten to bude chtít zavřít. Tak to ve sportu chodí,“ ponechal v nasazení strážce třinecké klece otazník trenér Václav Varaďa.

Oceláři, kteří vyhráli 13 z posledních 15 utkání, mohou ukončit sérii a zkompletovat zlatý hattrick, ale dobře vědí, kolik práce je ještě čeká. „Máme dostatečně zkušený tým. Kostra se hodně změní v následující sezoně, je to taková poslední šance být pohromadě a tým to taky vnímá. Přijdou jiní trenéři, změní se tady určitě spoustu věcí. Tihle kluci spolu zažili spoustu bitev a věřím, že je to posílilo a budou to chtít ve zbytku série prodat,“ uzavřel Varaďa, který koncem roku 2021 oznámil, že po sezoně v Třinci skončí.

Začátek studia: 16.15 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Experti: Jakub Koreis a Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportéři: Tereza Kubíčková a Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME