04.12.2021

Stanciu neproměnil penaltu, Slavia přesto veze všechny body z Olomouce

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Slavie vyhráli v 17. kole FORTUNA:LIGY v Olomouci 1:0. Jedinou branku vstřelil v 56. minutě Jan Kuchta.

Slávistický záložník Nicolae Stanciu krátce před jedinou gólovou trefou neproměnil penaltu. Obhájci titulu v nejvyšší soutěži zvítězili pošesté za sebou, neobdrželi gól už 615 minut.

Sešívaní se rozjížděli pomalu, v první půli nebyli tak úplně lepším týmem. „Zhruba od pětatřicáté minuty už jsme hráli svoji hru – až na ten závěr, kdy to byl vabank. Měli jsme vést víc, aby ten konec nebyl tak hektický,“ prohodil trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Slávistický útočník Jan Kuchta rozhodl sobotní zápas v Olomouci jediným gólem a zapsal už devátou trefu v probíhající sezoně. „Byla to intuice, hlavně jsem chtěl trefit bránu. Předtím jsem balon netrefil správně,“ popisoval svou trefu, kterou mu připravil Lukáš Masopust. Domácí sice reklamovali jeho ruku, ale Kuchta si je jistý, že míč se odrazil od spoluhráčova ramena.

„Pokud chceme Slavii potrápit a získat nějaký bod, musíme být v útočné fázi nebezpečnější. Nadstavba tomu chyběla,“ hodnotil těsnou prohru olomoucký kouč Václav Jílek.

V utkání Olomouce se Slavií řešil sudí Miroslav Zelinka hned několik náročnějších situací. Už ve třinácté minutě to byl souboj ve vápně Sigmy, a pak se řešil gól Jana Kuchty ve druhé půli, kdy domácí reklamovali ruku přihrávajícího Lukáše Masopusta. „VAR rozklíčoval, jestli šlo o hru rukou či nikoliv, a pak se ještě řešil ofsajd, protože Kuchta se pro dorážku vracel,“ vysvětlil Zelinka komunikaci s videem.


SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 0:1 (0:0).
Branka:
56. Kuchta. Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Kubr – Štěrba. Žluté karty: Hubník, Greššák – Kačaraba, Mandous, Krmenčík. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Macík – Poulolo, Hubník, Vepřek – Zahradníček (90.+1 Uriča), Spáčil (90.+1 Sedlák), Greššák (72. Šíp), Breite (84. Jemelka), Zmrzlý – González, Daněk (72. Matoušek). Trenér: Jílek.
Slavia: Mandous – Masopust (87. Plavšič) Ousou, Kačaraba, Oscar – Holeš, Hromada (80. Madsen) – Lingr (31. Schranz), Stanciu, Olayinka – Kuchta (80. Krmenčík). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME