24.11.2022

Staří známí jdou opět proti sobě: Sparta vyzve Liberec

HC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Nejčastější dva vzájemní soupeři díky sériím v play off v posledních letech se utkají, tentokrát i v přímém přenosu na O2 TV Sport. Sparta v O2 areně hostí Liberec, předzápasový program začíná v 18.00 hodin.

Na sparťanské střídačce se poprvé ukáže švédský kouč Hans Wallson, jehož Pražané angažovali. „Základem je co nejvíce hrát s pukem. Když máte puk, řídíte hru a tempo. Musíte také hrát tvrdě, hodně bruslit a napadat. Musíme najít správný balanc mezi tvrdostí a šikovností na puku. Když nemáte puk, musíte se za ním začít honit a je jednoduché ztratit strukturu, ale když jej máte, můžete k tomu dohnat soupeře a řídit hru,“ popsal své plány v rozhovoru pro web Sparty.

„Chceme podávat konzistentní výkony. Bude to delší proces, musíme být trpěliví a každý den odvést kus práce. Myslím ale, že tu je dobrý tým a kluci jsou připraveni tvrdě makat,“ pokračoval.

„Jsme kolegové. Já budu mít na starost především beky, on útok, ale vše budeme společně konzultovat. Čeká nás hodně práce a je skvělé, že si ji můžeme rozdělit mezi sebe. Doplní nás ještě Jarda Hlinka,“ navázal Miloslav Hořava ke vzájemné spolupráci.

Bílí Tygři hráli od pátku, kdy naposledy vyjela na led k boji o body Sparta, hned dvakrát. V Olomouci prohráli 1:4, pak si ale spravili chuť triumfem 5:0 v aréně brněnské Komety. Stínem jinak prakticky bezchybného výkonu Severočechů je vyloučení Jaroslava Vlacha, jenž navíc obdržel pětizápasový distanc a finanční pokutu.

Liberec vyhrál tři z posledních pěti zápasů. „Myslím si, že zodpovědnost, kterou jsme měli, nám pomohla i v zakončení, kde jsme byli produktivnější než soupeř. Proto jsme vyhráli,“ prohlásil trenér Patrik Augusta. Útočník Michal Birner z Liberce může sehrát 300. zápas v extralize, z toho 299. za Severočechy.

„V úvodu našeho předzápasového programu se pověnujeme sparťanským angažmá trenéra Miloslava Hořavy, rozebereme si také hru Michala Kempného. U Bílých Tygrů se zaměříme na obsazení brankářského postu a v posledních duelech výjimečně produktivního Jana Ordoše,“ poznamenal moderátor Jan Homolka s tím, že reportér Jakub Koreis před utkáním vyzpovídá Michala Řepíka a právě Jana Ordoše.

Začátek studia: 18.00 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Expert: Roman Málek. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportér: Jakub Koreis.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME