02.02.2023

Třaskavý souboj Motor–Mountfield je tu!

HC Motor České Budějovice

Redakce O2 TV Sport

Jistě jiskřivý duel nabídne předehrávka 44. extraligového kola mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové. Přímý přenos z Budvar arény začíná v 17.00 hodin na O2 TV Sport.

Hokejisté Hradce Králové mohou na jihu Čech udělat další krok k dobytí pozice mezi první čtyřkou, která si po základní části zajistí přímý postup do čtvrtfinále. Domácí mají jiné starosti – za nimi už je v tabulce pouze Kladno a potřebují se předně vyhnout baráži.

Zisk alespoň bodu by pro domácí znamenal posun na dvanácté místo, které je posledním postupovým do předkola play off, před Litvínov, kde v neděli Motor prohrál 0:1 po nájezdech. „Mrzí nás hlavně druhá třetina, ve které jsme si vytvořili hodně příležitostí. Litvínov proměnil dvě penalty, my jenom jednu, proto bral o bod navíc,“ poznamenal David Čermák, hlavní trenér Českých Budějovic.

„Teď už každý zápas hrajete o každý bod. Myslím si, že to bude bohužel boj až do konce,“ navázal útočník Martin Hanzl, jehož tým před svými diváky bodoval čtyřikrát po sobě, z toho třikrát slavil výhru.

Královéhradečtí přijedou na jih Čech po třech duelech, v nichž neztratili ani bod a mají z nich celkové skóre 12:4. Na čtvrtý Třinec ztrácí hokejisté Mountfieldu sedm bodů a jakákoliv výhra jim přinese posun v tabulce ze současné osmé příčky až na páté místo.

„Chceme vyhrát oba zápasy před přestávkou, abychom si připsali šest bodů, pak si odpočinuli v reprezentační pauze a potom na to zase vlítli a vyhrávali,“ uvedl útočník Matěj Chalupa pro klubový YouTube kanál.

Největší nebezpečí bude podle jeho odhadu hrozit hostům od dvou zkušených tahounů českobudějovického mužstva Lukáše Pecha a Milana Gulaše. Pech vede bodování týmu právě před Gulašem, jenž je zase jasně nejlepším střelcem Motoru. „Je to asi nejnebezpečnější dvojice v celé extralize. A my si na ně musíme dát pozor,“ zdůraznil Chalupa.

„Z hráčů Motoru se s expertem Jakubem Koreisem zaměříme na Martina Hanzla, kterého vyzpovídá náš reportér Jan Hrabal. Podíváme se detailně i na produktivního Stuarta Percyho. U Mountfieldu rozebereme změny v kádru, na rozhovor dorazí Ethan Werek,“ uvedl moderátor Jan Velart. Hostem první přestávky bude Petr Nitsche, který představí projekt „O kapku lepší hokej“.

Začátek studia: 17.00 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Jakub Koreis. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportér: Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME