23.04.2023

Třinec může získat čtvrtý mistrovský titul v řadě

Mountfield HK / Stanislav Souček

Redakce O2 TV Sport

Už 3:0 na zápasy vedou hokejisté Ocelářů ve finálové sérii proti Mountfieldu HK. Po dvou výhrách v Hradci Králové v sobotu přidali tu nejtěsnější doma a k převzetí zlatých medailí jim chybí poslední krok. Také čtvrtý duel finálového klání hostí Werk arena, předzápasový program na O2 TV Sport startuje v 16.15 hodin.

Výrazný podíl na sobotním výsledku měl také brankář Ondřej Kacetl, který svou třináctou nulou kariéry v play off vyrovnal dosavadní rekord samostatné české soutěže, který až dosud držel Roman Málek. O jednu víc posbíral v součtu s federální ligou Petr Bříza.

Trenéři budou mít k dispozici také slovenského špílmachra Libora Hudáčka, kterému v sobotu vypršel disciplinární trest za faul na Lukáše Sedláka v posledním utkání semifinálové série s Pardubicemi.

„Jsme všichni rádi, že jsme udělali další krok. Ještě musíme udělat jeden, takže zregenerujeme a odpočineme. Musíme zůstat nohama na zemi a v neděli vstoupit do zápasu lépe. Hradec Králové nám nic nenechá zadarmo, vletí do toho stejně jako v sobotu. Musíme být připravení na další bitvu,“ vyhlásil v rozhovoru pro klubový web kapitán Ocelářů Petr Vrána.

Oceláři ani před domácím publikem neustoupili ze své úspěšné cesty, soupeře deptali propracovanou obranou a smrtícími brejky. „Nejdůležitější bude nachystat se tak, jako na každý jiný zápas. Nemůžeme do toho jít s tím, že když vedeme 3:0 na zápasy, bude to něco jednoduchého. Hradec do toho vlítne, bude to velký boj,“ doplnil.

Jediný gól sobotního duelu vstřelil Marko Daňo. „Každý víme, co máme dělat. Už se to tady takhle hraje dlouhé roky, systém máme zažitý a noví chlapci ho pochytili velmi dobře. Taky to umíme velmi dobře korigovat. Když potřebujeme být aktivní, tak jsme. A když vedeme, umíme se stáhnout. Na druhou stranu, nesmíme celý zápas jen stát ve středním pásmu. Balanc mezi tím musí být a dneska to byla od všech skvělá práce,“ prohlásil slovenský forvard pro www.hcocelari.cz.

„Umíme rozlišovat, kdy napadat a kdy ne, pro soupeře je náročné na to reagovat. Teď už jen věřím, že to v neděli zvládneme. Musíme hrát obětavě, celých šedesát minut a možná i víc, kdyby bylo potřeba. Musíme jít do zápasu s čistou hlavou a dobrým nastavením. Když podáme takový výkon, máme šanci sérii ukončit už v neděli,“ uzavřel.

Herní obraz zůstává stále stejný. Mountfield se snaží tlačit do útoků, zápasy však vyhrává soupeř. „Hrajeme na puku, snažíme se vytvářet šance, i se do nich dostáváme, ale nejsme schopní je přetavit v gól. Musíme hrát stále stejně a tlačit se do toho ještě víc,“ prohlásil pro web klubu královéhradecký zadák Bohumil Jank.

Svěřenci Tomáše Martince prožili něco podobného už v semifinálové sérii, akorát v naprosto opačném směru, tentokrát má totiž tři mečboly soupeř. „Alarm tam byl už po dvou domácích porážkách. Je to 3:0 a stále se může stát cokoliv. Viděli jsme to i s Vítkovicemi, které to dotáhly až do sedmého zápasu, a se štěstím jsme postoupili my. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli další zápas, co přijde, a poté uvidíme,“ řekl tvrdý obránce.

Kromě Bohumila Janka se do sestavy vrátil také Jakub Lev. „Nehrál jsem pár týdnů, takže jsem potřeboval chytit tempo. Z tribuny je to o hodně jiné, na ledě je všechno výrazně rychlejší. Bohužel, byl to stejný zápas jako u nás doma. Když nedáme gól, tak těžko můžeme vyhrát,“ nechal se slyšet pro www.mountfieldhk.cz.

„Musíme víc střílet, chodit do brány a proměňovat šance, které máme, ale to se nám zatím nedaří. S Vítkovicemi jsme ale taky 3:0 vedli a doufáme, že to ve čtvrtém zápase zdramatizujeme. Budeme mít nůž na krku a podle toho to musí vypadat. Doufám, že to zvládneme,“ pokračoval.

Klid a víra ve své schopnosti může podle něj být cesta: „My máme nějaký svůj styl, který nemůžeme po zhruba šedesáti zápasech měnit. Něco nás do finále dovedlo a to musíme produkovat i v něm. Nemůžeme nic extra měnit. Samozřejmě se podíváme na video, ukážeme si, kde domácí dělají chybičky, protože je také dělají, a upravíme detaily. Věříme, že model Vítkovic napodobíme. Chceme dostat sérii domů a pak jít krůček za krůčkem.“

V úvodu předzápasového studia dojde na rozbor sobotní výhry Ocelářů. „Vrátíme se ke vstřelené brance Marka Daňa, probereme také královéhradeckou hru bez brankáře nebo výkon Ondřeje Kacetla,“ poznamenal moderátor Jan Homolka.

Jedním z témat bude samozřejmé také návrat Libora Hudáčka do sestavy Slezanů. „Z hráčů se také zaměříme na kapitány obou celků. Jsem rád, že svou účast ve studiu přislíbili také šéfové obou klubů – o první přestávce dorazí Ján Moder, o druhé Aleš Kmoníček,“ uzavřel s tím, že reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá před utkáním Petra Vránu, Jan Hrabal probere nedělní duel s Jakubem Lvem.

Začátek studia: 16.15 hodin. Moderátor: Jan Homolka. Experti: Miloslav Gureň a Jakub Koreis. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Reportéři: Tereza Kubíčková a Jan Hrabal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME