19.12.2021

Tyče zvonily, gól ale v duelu Slovanu s Dynamem nepadl

FC Slovan Liberec

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Liberce remizovali v 19. kole FORTUNA:LIGY s Českými Budějovicemi bez branek.

Jihočeši v úvodním dějství hned dvakrát trefili brankovou konstrukci, domácí v závěru napálili břevno. Slovan v lize Jihočechům potřetí za sebou nedal gól, smírně 0:0 skončil i minulý vzájemný duel U Nisy.

Českobudějovičtí získali venku teprve třetí bod v sezoně nejvyšší soutěže a přezimují na osmém místě tabulky. Liberec podruhé po sobě neskóroval a je s jednobodovou ztrátou na Dynamo devátý.

„Bylo to remízové utkání. Musíme ctít kvalitu soupeře, Budějovice ukázaly kvalitní defenzivu. Chtěli jsme hrát za obranu, ale moc se nám to nedařilo,“ přiznal trenér Luboš Kozel. Jak v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem hodnotí své působení ve Slovanu?

Velký podíl na výsledku měl brankář Slovanu Milan Knobloch, který pochytal několik šancí soupeře. „Nejtěžší situace byla asi hlavička Basseye. Pak tam byla druhá tyč, kdyby to van Buren trefil, nemohl bych nic dělat. Musím pochválit Matěje Chaluše, který to výborně dohrál a znemožnil Basseymu dorážku,“ vracel se k těžkým momentům remízového duelu.

Fotbalisté Českých Budějovic víc než bod za remízu 1:1 domů nevezou. „Výkon snesl velké měřítko. Hráli jsme aktivně, což jsme chtěli. Tři body nemáme, protože jsme nedali branku, ale jsem rád za nulu vzadu. V defenzivě jsme působili kompaktněji než v minulých zápasech,“ chválil kouč David Horejš. Jak vidí souhru Basseye se Škodou?


FC Slovan Liberec – SK Dynamo České Budějovice 0:0.
Rozhodčí:
Franěk – Kubr, Arnošt – Kocourek. Žluté karty: Rabušic, Rondič – Valenta, Mršič, Hora, Talověrov, Brandner, Vorel, Bassey. Diváci: 1000 (omezený počet).
Liberec: Knobloch – Gebre Selassie (71. Rondič), Chaluš, Plechatý, Mikula – Tiéhi, Havelka (59. Stoch) – Matoušek (71. Koscelník), Frýdek (90. Purzitidis), Tupta (90. Fukala) – Rabušic. Trenér: Kozel.
České Budějovice: Vorel – Havel, Králik, Talověrov – Čolič, Valenta (88. Čavoš), Hora, Mršič (71. Brandner) – Van Buren, Bassey, Škoda (76. Mihálik). Trenér: Horejš.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME